НОВИНИ ДНЯ: Страх і сумніви Заходу. Чому Україні не дають "далекобійність" для ударів по Росії  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз   Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Якою погодою завершиться літо: прогноз на 31 серпня  Нідерланди не обмежують використання Україною винищувачів F-16, - командувач армії  Напередодні вихідних Київ розігріє до +32°  Спека в Україні не припиняється: де 30 серпня буде найгарячіше всі новини дня
Політика
Росія
14.08.2024 2090

Лукашенко передає РФ військову техніку із власних діючих підрозділів, - ЗМІ

Білорусь передає військову техніку РФ, яка відчуває нестачу ресурсів. Диктатор Олександр Лукашенко дав вказівку відправити росіянам техніку зі складів діючих підрозділів, оскільки в білоруській армії також виснажений арсенал.

Про це пише РБК-Україна із посиланням на Білоруські новини. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про таке рішення самопроголошеного президента Білорусі виданню стало відомо від джерела у білоруському Міністерстві оборони.

Зазначається, що із проханням передати частину техніки Росія звернулась до Білорусі після успішних дій ЗСУ у Курській області, оскільки зіткнулась із гострим дефіцитом озброєння як на цьому напрямку, так і на інших.

Такі передачі білоруської військової техніки відбуваються не вперше. Наприклад, у 2022 році, коли російські збройні сили зазнали значних втрат в Україні після повномасштабного вторгнення, Росія звернулася до Білорусі з проханням використовувати її арсенали. Тоді було передано танки Т-72А, боєприпаси, артилерію та вантажну техніку зі складів.

Повідомляється, що сьогоднішня ситуація є критичною. У 2022 році Лукашенко передавав техніку РФ зі складів, а зараз він змушений віддавати техніку з діючих підрозділів. Це вказує на те, що власні арсенали Білорусі були фактично спустошені.

Примітно, що, не дивлячись на спустошені склади зброї, Лукашенко нещодавно почав натякати на ймовірні прямі бойові дії з Україною. Причиною для таких маніпулятивних погроз та показового переміщення білоруської техніки на кордоні стало те, що самопроголошеному президенту Білорусі примарились українські безпілотники, які нібито "переткнули повітряний простір".

При цьому військові експерти вважають, що загроза нападу з боку РБ наразі відсутня.

Речник оперативно-тактичного угрупування "Сіверськ" Вадим Мисник порадив білоруському уряду розбиратись з Росією щодо дронів у білоруському небі.

Оценка материала:

5.00 / 3
Лукашенко передає РФ військову техніку із власних діючих підрозділів, - ЗМІ 5.00 5 3
Політика / Росія
14.08.2024 2090
Еще материалы раздела «Росія»