НОВИНИ ДНЯ: Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грозивсі новини дня
16.08.2024 207

У Курській області рота солдатів РФ здалась у полон: більше сотні росіян добровільно склали зброю

Українські військові у Курській області взяли у полон понад сотню російських солдатів. Рота прийняла таке рішення після того, як військове керівництво покинуло їх напризволяще.

_rosiyanin_poloneniy_gettyimages_1239645809__1__2038bb88f97b86b0c53f41c4e5a4ea71_650x410_16.08.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на пресслужбу проєкту для "Хочу жить". Про це повідомляють Контракти.UA.

Зазначається, що понад сто залишених командирами росіян прийняли рішення і здалися в полон учора, 14 серпня.

"Їх можна зрозуміти, важко вести бойові дії, коли тобою командують самодури і казнокради, а фланги "прикривають" кадировські бандити, які кидають всіх і все, аби самим не бути полоненими", - йдеться в повідомленні.

Також у проєкті згадали ім'я російського генерала Лапіна, який у 2022 році відповідав за оборону Харківської області (коли відбулась стрімка деокупація регіону українськими військами - ред.), а нині відповідає за оборону Курська.

Полонені в Курській області

Нагадаємо, українські бійці активно захоплюють у полон російських окупантів. Зокрема, за словами Сирського, протягом минулого дня ЗСУ взяли у полон ще понад 100 полонених російських військових.

Напередодні український омбудсмен Дмитро Лубінець провів розмову зі своєю російською колегою Тетяною Москальковою щодо обміну полоненими на тлі операції ЗСУ в Курській області. Даний діалог вперше ініціювала Москва.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Курській області рота солдатів РФ здалась у полон: більше сотні росіян добровільно склали зброю 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
16.08.2024 207
Еще колонки: Колонки / Блоги