НОВИНИ ДНЯ: Путін назвав курський прорив "ситуацією". Міноборони РФ показало, де "бомблять" свою ж територію  На аеродромі у Волгоградській області уражено склади з КАБами та паливом, - джерела  23 серпня в Києві буде найпрохолодніший день тижня, попереду - нова хвиля спеки  Синоптикиня розказала, яка погода буде в Україні на День Прапора  Де буде похолодання та дощ: прогноз погоди в Україні на 23 серпня  Температура знизиться. Де виснажлива спека почне слабнути та стане прохолодніше у День Незалежності України  Аномальна спека, але подекуди обіцяють дощі та грози: прогноз погоди в Україні на 22 серпнявсі новини дня
Політика
Україна
16.08.2024 570

Україна готує евакуацію жителів Курщини: Верещук повідомила, куди вони зможуть виїхати

Російська влада досі не надсилала запит щодо евакуації своїх громадян.

d53f6e176116c4a3b53eb4c58158e872_16.08.24

Україна дотримується норм міжнародного  гуманітарного права і надає відповідну допомогу цивільним мешканцям Курської області, які перебувають на підконтрольній Україні території. Зокрема їм буде надана можливість евакуюватися з Курської області. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомила віцепрем’єрка, міністерка із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

"Зараз із військовими опрацьовуємо можливий маршрут гуманітарного коридору для цивільних із Курщини до Сум. Щодо гуманітарного коридору в бік РФ: така можливість є, але за умови відповідного офіційного запиту з російської сторони. Наразі такого запиту не надходило", – пояснила віцепрем'єрка.

Нагадаємо, Україна готова допустити міжнародні гуманітарні організації до захоплених територій Курської області для "гуманітарного реагування та моніторингу ситуації".

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна готує евакуацію жителів Курщини: Верещук повідомила, куди вони зможуть виїхати 5.00 5 2
Політика / Україна
16.08.2024 570
Еще материалы раздела «Україна»