НОВИНИ ДНЯ: Страх і сумніви Заходу. Чому Україні не дають "далекобійність" для ударів по Росії  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз   Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Якою погодою завершиться літо: прогноз на 31 серпня  Нідерланди не обмежують використання Україною винищувачів F-16, - командувач армії  Напередодні вихідних Київ розігріє до +32°  Спека в Україні не припиняється: де 30 серпня буде найгарячіше всі новини дня
Політика
Україна
16.08.2024 1141

Стало відомо, які танки могла використати Україна у наступі на Курську область РФ

Україна, ймовірно, використала британські танки Challenger 2 під час наступу на Курщині.

У Курській області Росії й далі тривають важкі бої після прориву Збройних сил України. Під час наступу українські війська, ймовірно, використовували британські танки. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Йдеться про британський основний бойовий танк третього покоління Challenger 2. Спершу відповідну інформацію повідомив телеканал Sky News, пізніше такі дані підтвердило й BBC, посилаючись на власні джерела.

Sky News, не вказуючи джерел інформації, повідомив, що ЗСУ, скоріше за все, використовували британські танки Challenger 2 під час наступу на території Курської області. У разі підтвердження таких даних це буде перший випадок, коли британські танки були використані українськими військовими в бою на території Росії.

Наразі деталі про те, як і коли українські війська розгорнули танки Challenger 2 у Курській області Росії, невідомі – так само як і кількість танків, які могли бути залучені. Зазначається, що 82-га десантно-штурмова бригада ЗСУ, яка від минулого року експлуатує британські бойові танки, брала участь у Курській операції.

Водночас Міністерство оборони Британії відмовилося коментувати оперативні деталі. Збройні сили України теж не надали коментарів. Зауважимо, Велика Британія підтвердила, що Україна може вільно використовувати британську зброю на території Росії, відповідно до урядової політики. Єдиним винятком є ​​використання ракет Storm Shadow – вони спочатку постачалися із застереженням, яке передбачало те, що їх не можна запускати по цілях на території Росії.

Згідно з політикою уряду Великої Британії, використання будь-якої зброї, наданої Україні, має відповідати нормам міжнародного права. Військова допомога спрямована на те, щоб допомогти українським військовим захистити себе від російської агресії.

Що відомо про Challenger 2

Цей танк розроблений і побудований британською компанією Vickers Defence Systems. Перебуває на озброєнні армій Сполученого Королівства та Оману.

Оценка материала:

5.00 / 1
Стало відомо, які танки могла використати Україна у наступі на Курську область РФ 5.00 5 1
Політика / Україна
16.08.2024 1141
Еще материалы раздела «Україна»