НОВИНИ ДНЯ: Страх і сумніви Заходу. Чому Україні не дають "далекобійність" для ударів по Росії  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз   Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Якою погодою завершиться літо: прогноз на 31 серпня  Нідерланди не обмежують використання Україною винищувачів F-16, - командувач армії  Напередодні вихідних Київ розігріє до +32°  Спека в Україні не припиняється: де 30 серпня буде найгарячіше всі новини дня
Політика
Україна
17.08.2024 453

ЗСУ просунулись ще на 1-3 км у Курській області, - Сирський

Збройні сили Україні сьогодні просунулись ще на відстань від 1 до 3 кілометрів у Курській області.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. Про це повідомляють Контракти.UA.

За його словами, війська наступального угруповування продовжують ведення боїв.

"Маємо просування на деяких напрямках на відстань від 1 до 3 кілометрів у бік противника. Вздовж всіє лінії фронту також продовжуються бої, в цілому ситуація контрольована", - сказав Сирський.

Він також доповів президенту Володимиру Зеленському про те, що генерал-майор Едуард Москальов вже приступив до виконання обов'язків коменданта Курської області.

"Продовжуємо поповнювати, на даний час йдуть бої в районі Малої Локні, я сподіваюсь, там буде взято багато полонених", - розповів Сирський.

Наступ ЗСУ у Курській області

З вівторка, 6 серпня, Збройні сили України почали спецоперацію у Курській області, Росії. За цей час Україна взяла під контроль вже 82 населені пункти у Курській області (1150 квадратних кілометрів території).

Також там було створено військову комендатуру, очільником її став генерал-майор Едуард Москальов.

Раніше повідомлялось, що ЗСУ повністю зачистили від російських військ місто Суджа. Сьогодні росіяни заявили, що українські війська нібито знищили міст через річку Сейм біля села Глушкове Курської області, який є важливою артерією логістики у цьому районі.

Детальніше про те, навіщо Україні наступ у Курській області і чому там було створено комендатуру - читайте у матеріалі РБК-Україна.

Оценка материала:

5.00 / 2
ЗСУ просунулись ще на 1-3 км у Курській області, - Сирський 5.00 5 2
Політика / Україна
17.08.2024 453
Еще материалы раздела «Україна»