НОВИНИ ДНЯ: Путін назвав курський прорив "ситуацією". Міноборони РФ показало, де "бомблять" свою ж територію  На аеродромі у Волгоградській області уражено склади з КАБами та паливом, - джерела  23 серпня в Києві буде найпрохолодніший день тижня, попереду - нова хвиля спеки  Синоптикиня розказала, яка погода буде в Україні на День Прапора  Де буде похолодання та дощ: прогноз погоди в Україні на 23 серпня  Температура знизиться. Де виснажлива спека почне слабнути та стане прохолодніше у День Незалежності України  Аномальна спека, але подекуди обіцяють дощі та грози: прогноз погоди в Україні на 22 серпнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
18.08.2024 318

"Готуємося до сильної спеки": відома синоптикиня прогнозує до +35° і вище

Легше дихати стане лише ближче до Дня Незалежності.

162069-1_large_18.08.24

У неділю, 18 серпня в Україні очікується сильна спека. Про це попередила відома синоптикиня Наталка Діденко. Пише УНІАН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Якщо сьогодні, за її даними, в Україні буде +29...+33 градуси, то вже у неділю-понеділок  і далі на тижні стовпчики термометрів у більшості областей України досягатимуть +30...+35 градусів і вище.

"До Дня Незалежності спека втихомириться", - спрогнозувала Наталка Діденко.

Сьогодні, за її даними, буде сухо та сонячно, а 18-го серпня на заході, півночі та в центральній частині України місцями пройдуть короткочасні грозові дощі. На півдні та сході - без опадів.

У Києві у неділю спека також посилиться, вдень максимально буде до +32...+35 градусів.

"Втіха, що в неділю в другій половині дня чи надвечір у Києві ймовірні локальні грозові дощі. Отже, готуємося до сильної спеки та ймовірних вимкнень струму", - резюмувала експертка з погоди.

Відключення світла в Україні - що відомо

Наступного тижня в Україні можуть відновитися графіки вимкнень електроенергії через підвищені температури та збільшене споживання. Про це повідомила заступниця міністра енергетики України Світлана Гринчук під час телемарафону.

За її словами,цими вихідними очікується суттєве підвищення температури, що призведе до зростання попиту на електроенергію. Гринчук також зазначила, що зараз триває ремонт енергетичних об'єктів, і незабаром планується введення додаткових генераційних потужностей.

Вона закликала українців свідомо і ощадливо використовувати електроенергію, особливо в години пікового навантаження.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Готуємося до сильної спеки": відома синоптикиня прогнозує до +35° і вище 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
18.08.2024 318
Еще материалы раздела «Суспільство»