НОВИНИ ДНЯ: Шольц виключив постачання далекобійної зброї Україні незалежно від рішень країн НАТО  В Україні найвищий рівень смертності і найнижчий рівень народжуваності у світі – ЦРУ  Вдень без опадів та до +29°С: прогноз погоди по Київщині на 14 вересня  Україну на вихідних накриють дощі: синоптики дали детальний прогноз  США звинуватили Китай у наданні військової допомоги РФ: наслідки загрожують не лише Україні  Хапайте парасольки: синоптик попередила, де 13 вересня литимуть дощі  У четвер Україні прогнозують короткочасні дощі, місцями грозивсі новини дня
18.08.2024 240

В ЄС впала кількість нових китайських електромобілів: Bloomberg дізналось причину

Китайські електромобілі втрачають позиції в Європейському союзі. Це сталось невдовзі після введення підвищеного мита.

_kitay_gotovi_avto_gettyimages_74165545__1__d198c84c6eb5413a1b6434f02c9236b0_650x410_18.08.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Bloomberg. Про це повідомляють Контракти.UA.

Мита, які були впроваджені Європейським Союзом в червні цього року, уповільнили приплив китайських електромобілів. Кількість нових електромобілів, які китайські автовиробники зареєстрували в ЄС минулого місяця, впала на 45% порівняно з червнем.

Видання також зауважило, що кількість нових автівок, можливо, було перебільшено автовиробниками, які поспішали доставити електромобілі дилерам до того, як додаткові збори набули.

"У червні ми побачили величезний поштовх китайських виробників до спорожнення запасів... Це, ймовірно, спричинило спалювання інвентарю", - сказав незалежний автомобільний аналітик Маттіас Шмідт.

Зазначимо, що тимчасові тарифи, які підвищують імпортні мита до 48%, покликані захистити важливу галузь ЄС від китайських конкурентів, які користуються структурними перевагами в ключових сферах, таких як технологія виробництва акумуляторів, які отримали вигоду від державних субсидій.

Нагадаємо, що від липня цього року розмір мита для китайських електромобілів в ЄС зріс зокрема для автовиробників:

  • BYD Co.,
  • Geely Automotive Holdings Ltd.,
  • SAIC Motor Corp Ltd.

Це пов'язано з тим, що китайські виробники електромобілів все тісніше просувались в Європу на тлі внутрішньої цінової війни й багаторічного лідерства в цій сфері.

У відповідь на такі обмеження у Китаї заговорили про те, щоб запровадити тарифи до 25% на імпортні автомобілі автовиробників ЄС та США.

Мало того, Китай оголосив про контроль над експортом деякого авіаційного обладнання та технологій.

Оценка материала:

5.00 / 2
В ЄС впала кількість нових китайських електромобілів: Bloomberg дізналось причину 5.00 5 2
Колонки / Колонки / Блоги
18.08.2024 240
Еще колонки: Колонки / Блоги