НОВИНИ ДНЯ: У Білому домі порадили Путіну не втручатися у вибори США  Німеччина з іншими партнерами передасть Україні ще 77 танків Leopard 1A5 та 12 гаубиць  У Байдена намагаються зберегти мільярди доларів допомоги Україні до 30 вересня, - Reuters  Готуються простіше, ніж смажена картопля, а смакують ідеально: рецепт курячих стегенець  Класичне бабине літо з нюансом: яка погода буде в Україні на вихідних  "Мирні переговори" від Путіна: політолог пояснив, чи хочуть у Кремлі закінчити війну в Україні  У Києві стане прохолодніше й незабаром задощить, - синоптикивсі новини дня
Політика
Україна
19.08.2024 6686

Чи припинить Німеччина військову допомогу Україні: у МЗС прокоментували скандальну статтю ЗМІ

В українському МЗС відреагували на статтю німецького видання Frankfurter Allgemeine про те, що військову допомогу Києву планують заморозити.

8d93332a819b18fa5652805212c6e3b5_19.08.24

Повідомлення про нібито припинення урядом Німеччини військової допомоги Україні є некоректними та маніпулятивними. Рівень підтримки нашої країни на наступний рік буде відомий лише після затвердження бюджету, яке очікується в листопаді. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявив речник МЗС України Георгій Тихий в коментарі Укрінформу.

"Повідомлення про те, що Німеччина буцімто припиняє військову допомогу Україні, некоректні. Це така сама маніпуляція, як і попередні повідомлення про зменшення допомоги на наступний рік удвічі", - зазначив він.

Речник МЗС зауважив, що в Німеччині справді триває бюджетний процес, "за яким ми уважно спостерігаємо". За його словами, очікується, що бюджет буде затверджений у листопаді, і лише тоді буде відомий рівень підтримки України на наступний рік.

"Нині, як і минулоріч, уряд ФРН запланував у проєкті бюджету певну суму допомоги Україні. Вона аналогічна тій, яка була запланована минулого року на цьому етапі бюджетного процесу. Минулоріч ця сума зросла на парламентському етапі ухвалення бюджету восени", - нагадав Тихий.

Він запевнив, що українська сторона продовжує працювати з німецькими партнерами над збереженням і зміцненням підтримки України. Георгій Тихий додав, що українська сторона вдячна Німеччині, яка залишається лідером серед європейських країн за обсягами підтримки України, а також відзначив, що німецька допомога вже врятувала тисячі життів в Україні та є стратегічно важливою для захисту життів у подальшому.

"Розраховуємо, що уряд ФРН знайде можливість додаткового фінансування потреб Сил оборони України і в цьому році", - зазначив Тихий.

Речник МЗС також висловив сподівання на швидку та небюрократичну імплементацію рішення лідерів Групи Семи про використання прибутків від заморожених російських активів на користь України.

"На нашу думку, ці кошти мають не замінити, а доповнити триваючу європейську та німецьку допомогу", - зауважив він.

Нагадаємо, що німецька газета Frankfurter Allgemeine написала, що в німецькій опозиції кажуть про замороження фінансової, а відтак і військової підтримки Києва.

Видання зазначило, що додаткові заявки від Міністерства оборони Німеччини щодо військової допомоги Україні більше не будуть затверджуватися на вимогу канцлера Олафа Шольца, хоча вже схвалені матеріали в більшості випадків продовжують постачатися.

Причиною цього є заходи жорсткої економії з боку німецької канцелярії та міністерства фінансів. Видання зазначає, що заборона нібито вже діє і ситуація для України також може незабаром погіршитися, оскільки "заплановану військову підтримку планують скоротити майже вдвічі наступного року", а потім зменшити до менш ніж десятої частини від нинішньої суми у 2027 році.

Оценка материала:

5.00 / 3
Чи припинить Німеччина військову допомогу Україні: у МЗС прокоментували скандальну статтю ЗМІ 5.00 5 3
Політика / Україна
19.08.2024 6686
Еще материалы раздела «Україна»