НОВИНИ ДНЯ: Страх і сумніви Заходу. Чому Україні не дають "далекобійність" для ударів по Росії  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз   Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Якою погодою завершиться літо: прогноз на 31 серпня  Нідерланди не обмежують використання Україною винищувачів F-16, - командувач армії  Напередодні вихідних Київ розігріє до +32°  Спека в Україні не припиняється: де 30 серпня буде найгарячіше всі новини дня
Бізнес
Нерухомість
19.08.2024 2778

Депресивне плато. Продаж житла в Києві падає, ціни не зростають

На ринку нерухомості спостерігається "тотальний ринок покупця". Ціни стоять на місці, попиту майже немає. Як забудовники його стимулюють?

2124f7d331adbc7cd34471f5b918c77e_19.08.24

"Попит на первинну нерухомість невпинно зростає" – фраза, яку часто можна почути від експертів та забудовників. Пише biz.liga.net. Про це повідомляють Контракти.UA.

Крім того, і ціни зростають. Складається враження, що ситуація на ринку оптимістична й підштовхує покупців, які не визначилися, до купівлі житла. Але чи так це насправді?

Сьогодні первинний ринок має стабільно низькі показники, зокрема низькі обсяги угод, констатує Національний банк у своєму червневому Інфляційному звіті. Безпекові ризики й невизначеність значно стримують інвестування в житло на ранніх стадіях будівництва.

За браком інвестицій фактично пропозиція житла не поповнюється новими об’єктами, які були б побудовані повністю або під час воєнного стану. Це змушує забудовників орієнтуватися на потенційних покупців та застосовувати різні методи, щоб збільшити продаж.

Ціни на житло не зростають

Ринок первинної нерухомості Києва влітку і далі стагнує після значного зниження активності попиту наприкінці весни. За даними Володимира Даниленка, засновника платформи Maxify, призначеної для автоматичного коригування цін на нерухомість, середні та медіанні ціни експозиції зросли, а от ціни пропозиції, що вибувала, залишилися практично без змін.

Саме тоді девелопери розв'язували критичні питання з робочою силою та відключеннями електроенергії.

Середня ціна за липень зросла проти червня менш ніж на 1%. Це найменше зростання за останні три місяці. За даними Maxify, середні ціни з початку року зросли трохи більш ніж на 7% – до 67 045 грн за квадратний метр. Медіанні збільшилися ще сильніше й досягли відмітки в 56 325 грн за квадрат.

Оценка материала:

5.00 / 5
Депресивне плато. Продаж житла в Києві падає, ціни не зростають 5.00 5 5
Бізнес / Нерухомість
19.08.2024 2778
Еще материалы раздела «Нерухомість»