НОВИНИ ДНЯ: У Білому домі порадили Путіну не втручатися у вибори США  Німеччина з іншими партнерами передасть Україні ще 77 танків Leopard 1A5 та 12 гаубиць  У Байдена намагаються зберегти мільярди доларів допомоги Україні до 30 вересня, - Reuters  Готуються простіше, ніж смажена картопля, а смакують ідеально: рецепт курячих стегенець  Класичне бабине літо з нюансом: яка погода буде в Україні на вихідних  "Мирні переговори" від Путіна: політолог пояснив, чи хочуть у Кремлі закінчити війну в Україні  У Києві стане прохолодніше й незабаром задощить, - синоптикивсі новини дня
Політика
Україна
21.08.2024 318

Парламент заборонив діяльність Московського патріархату в Україні

Громади УПЦ МП матимуть 9 місяців на те, щоб розірвати зв’язки з РФ.

cca03b322a22aee1f9325caf817dae79_21.08.24

У вівторок, 20 серпня, Верховна Рада проголосувала за законопроєкт №8371 про регулювання діяльності релігійних організацій, що мають керівний центр у Росії. Згідно з ним, може бути припинена діяльність УПЦ МП. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Закон, який у народі називають законом про заборону Московської церкви, у другому читанні підтримали 265 нардепів.

Експертна комісія визначатиме, чи є у релігійних організацій зв'язок з агресоркою Росією. Якщо так, то даватимуть дев'ять місяців, щоби припинити ці зв'язки. Рішення можна буде оскаржити через суд.

"Закон набирає чинності через 30 днів від дня його опублікування. Але окрім одного пункту: згідно з ним, громади УПЦ МП матимуть 9 місяців на те, щоб розірвати зв’язки з РПЦ", — наголосив Железняк.

Як повідомлялося, глава РПЦ патріарх Кирил, який підтримує і заохочує агресію РФ проти України, "благословив" нового міністра оборони РФ Андрія Бєлоусова і подарував йому ікону.

Оценка материала:

5.00 / 2
Парламент заборонив діяльність Московського патріархату в Україні 5.00 5 2
Політика / Україна
21.08.2024 318
Еще материалы раздела «Україна»