НОВИНИ ДНЯ: У Білому домі порадили Путіну не втручатися у вибори США  Німеччина з іншими партнерами передасть Україні ще 77 танків Leopard 1A5 та 12 гаубиць  У Байдена намагаються зберегти мільярди доларів допомоги Україні до 30 вересня, - Reuters  Готуються простіше, ніж смажена картопля, а смакують ідеально: рецепт курячих стегенець  Класичне бабине літо з нюансом: яка погода буде в Україні на вихідних  "Мирні переговори" від Путіна: політолог пояснив, чи хочуть у Кремлі закінчити війну в Україні  У Києві стане прохолодніше й незабаром задощить, - синоптикивсі новини дня
Політика
Україна
21.08.2024 370

Ефект від Курської операції буде за 1-2 тижні: експерт пояснив чому

Експерт переконаний, що росіяни перекинуть до регіону "значні сили".

8b6e89ed1531e457208ceb756ed4a7f8_21.08.24

Під час операції ЗСУ в Курській області агресорка Росія почала відтягувати деякі частини з фронту в Україні. Втім, ефект зможемо побачити лише за кілька тижнів. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Таку думку в інтерв'ю "Главред" висловив директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський.

"Ефекту ми можемо очікувати протягом одного-двох тижнів. Якщо це станеться, то можна буде сказати, що в цьому напрямку курська операція спрацювала", - каже експерт.

З його слів, російське військове керівництво ще кине в Курську область "значні сили". Також Сунгуровський вважає, що операція в на території РФ не обмежиться просуванням українських військ, а й передбачатиме деякі "секретні" цілі ГУР. Наприклад, може йтися взяття під контроль Курської АЕС.

"Я можу припустити, що ЗСУ не будуть захоплювати Курську АЕС, а просто візьмуть її в оточення. Мовляв, давайте мінятися на Запорізьку АЕС", - висловився директор військових програм Центру Разумкова.

Нагадаємо, аналітики  Bild повідомляють, що тисячі російських солдатів можуть потрапити до котла в Курській області. Зараз Україна близька до закриття котла на річці Сейм.

Оценка материала:

4.67 / 3
Ефект від Курської операції буде за 1-2 тижні: експерт пояснив чому 4.67 5 3
Політика / Україна
21.08.2024 370
Еще материалы раздела «Україна»