НОВИНИ ДНЯ: Путін назвав курський прорив "ситуацією". Міноборони РФ показало, де "бомблять" свою ж територію  На аеродромі у Волгоградській області уражено склади з КАБами та паливом, - джерела  23 серпня в Києві буде найпрохолодніший день тижня, попереду - нова хвиля спеки  Синоптикиня розказала, яка погода буде в Україні на День Прапора  Де буде похолодання та дощ: прогноз погоди в Україні на 23 серпня  Температура знизиться. Де виснажлива спека почне слабнути та стане прохолодніше у День Незалежності України  Аномальна спека, але подекуди обіцяють дощі та грози: прогноз погоди в Україні на 22 серпнявсі новини дня
Політика
Україна
22.08.2024 232

Зеленський прокоментував рішення Ради про заборону УПЦ МП

Президент України сказав, що це "закон щодо нашої духовної незалежності".

bb79da480d23756cad65ca4769f1570d_22.08.24

Президент України Володимир Зеленський прокоментував ухвалення парламентом закону, який дозволяє заборонити діяльність організації УПЦ Московського патріархату. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це глава держави сказав у відеозверненні.

Зеленський сказав, що хоче відзначити роботу Верховної Ради, яка ухвалила "закон щодо нашої духовної незалежності".

"Це те, про що ми говорили з членами Ради церков і релігійних організацій. І днями буду говорити з представниками Вселенського патріарха Варфоломія. Будемо й надалі зміцнювати Україну, наше суспільство", – сказав президент.

Він додав, що цього ж дня Рада ухвалила закон на підтримку українських військових, які здійснюють захисні операції у російському прикордонні.

"Всі виплати, премії, нагороди точно будуть на них поширені від першого дня операції. Очікую документів з парламенту", – сказав Зеленський.

Нагадаємо, Верховна Рада остаточно ухвалила законопроєкт №8371 про регулювання діяльності релігійних організацій, що мають керівний центр у Росії. Закон дозволяє припинити діяльність УПЦ МП.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський прокоментував рішення Ради про заборону УПЦ МП 5.00 5 2
Політика / Україна
22.08.2024 232
Еще материалы раздела «Україна»