НОВИНИ ДНЯ: Атакована авіабаза "Маринівка" - єдиний аеродром РФ з укриттями для літаків, - ЗМІ  Як може завершитися війна Росії проти України: прогноз президента Чехії  Чому переговори з Росією поки що марні: начальник штабу РДК відповів  Лінива лазанья на пательні: швидкий рецепт смачної страви  Нова дата: коли святкуємо Усікновення голови Івана Хрестителя — обведіть число в календарі  23 серпня в Києві буде найпрохолодніший день тижня, попереду - нова хвиля спеки  Путін вже зовсім скоро буде змушений оголосити "таємну" мобілізацію — BILDвсі новини дня
Політика
Україна
22.08.2024 417

Українцям за кордоном доведеться проходити нову перевірку військових документів для отримання паспорта

Кабмін запровадив нові правила перевірки військових документів для громадян України за кордоном.

701b52f71c83602b2b5d708e6b0e9948_22.08.24

В Україні внесли зміни до процедури перевірки військово-облікових документів для громадян, які живуть за кордоном і планують отримати паспорт. Тепер паспортні служби перевірятимуть автентичність їхніх військово-облікових документів. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомила пресслужба Камбіну.

Процес перевірки військових документів для отримання паспорта за кордоном буде автоматизовано. Зокрема, перевірки здійснюватимуться через електронні реєстри, як-от Єдиний державний демографічний реєстр, та системи Державної міграційної служби. Результати перевірки можна отримати через телефон, електронну пошту або звичайну пошту.

Якщо військово-обліковий документ (ВОД) буде визнано недійсним, це призведе до відмови в отриманні паспорта громадянина України або закордонного паспорта. Однак для осіб, які подали документи до 25 квітня 2024 року, є можливість отримати паспорт, якщо їхні ВОДи зареєстровані в реєстрі "Оберіг".

Нагадаємо, громадяни України призовного віку зможуть отримати паспорт за кордоном лише за наявності військово-облікових документів.

У червні президент Володимир Зеленський підписав закон, який змінює процедуру одночасного оформлення паспортів для громадян України, включно з заміною втрачених або викрадених документів. Тепер можливо одночасно оформити паспорт громадянина України та закордонний паспорт. Процедура включає адміністрування збору і має чіткі терміни видавання: 7 або 20 робочих днів, залежно від обраного типу послуги. Закон також впроваджує безстрокове оформлення паспортів для осіб віком від 65 років і дозволяє оформлення через електронні системи та ДП "Документ".

Оценка материала:

3.67 / 3
Українцям за кордоном доведеться проходити нову перевірку військових документів для отримання паспорта 3.67 5 3
Політика / Україна
22.08.2024 417
Еще материалы раздела «Україна»