НОВИНИ ДНЯ: Атакована авіабаза "Маринівка" - єдиний аеродром РФ з укриттями для літаків, - ЗМІ  Як може завершитися війна Росії проти України: прогноз президента Чехії  Чому переговори з Росією поки що марні: начальник штабу РДК відповів  Лінива лазанья на пательні: швидкий рецепт смачної страви  Нова дата: коли святкуємо Усікновення голови Івана Хрестителя — обведіть число в календарі  23 серпня в Києві буде найпрохолодніший день тижня, попереду - нова хвиля спеки  Путін вже зовсім скоро буде змушений оголосити "таємну" мобілізацію — BILDвсі новини дня
Політика
Україна
22.08.2024 268

Рада ухвалила виплати для військових, які воюють на території РФ

Верховна Рада підтримала законопроєкт №11483, який забезпечує соціальні гарантії для військових, що беруть участь у бойових діях на території РФ.

_rada_ukrayini__23_lyutogo_2023_r_gettyimages_2035220139_98a9f09f3270c8a5f0aa6e266521d21a_650x410_22.08.24

Про це заявив нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк, пише РБК-Україна з посиланням на його допис в Telegram. Про це повідомляють Контракти.UA.

За документ, ініційований президентом Володимиром Зеленським, проголосували 321 народний депутат.

Цей закон надає військовослужбовцям, які діють на території Росії, зокрема в Курській області, такі ж виплати та пільги, як і на передовій.

Голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич зазначив на важливості цього законопроєкту.

"Маємо гарантувати учасникам операції на Курщині, та усіх інших наших дій на території держави-агресора, що вони отримуватимуть абсолютно всі виплати та преференції, які передбачені для передової", - заявив він.

Операція ЗСУ у Курській області

6 серпня українські військові розпочали наступальні дії в Курській області Росії. Основною метою операції є захист жителів прикордонних районів України від російських обстрілів та створення захисної буферної зони.

Нещодавно президент Володимир Зеленський заявив, що українські сили взяли під контроль понад 1250 квадратних кілометрів території противника та 92 населені пункти в Курській області.

Варто зазначити, що російський диктатор Володимир Путін віддав наказ своїм військовим витіснити українські сили з території Курської області, водночас не знімаючи війська з важливих позицій на Донбасі.

У ЗМІ раніше з'явилися повідомлення про те, що Росія, нібито, відводить війська з лінії фронту в Україні, щоб стримати просування ЗСУ в Курській області. Тим часом міністр оборони Литви зазначав, що РФ перекидає сили з Калінінградської області до Курської.

Оценка материала:

5.00 / 1
Рада ухвалила виплати для військових, які воюють на території РФ 5.00 5 1
Політика / Україна
22.08.2024 268
Еще материалы раздела «Україна»