НОВИНИ ДНЯ: Атакована авіабаза "Маринівка" - єдиний аеродром РФ з укриттями для літаків, - ЗМІ  Як може завершитися війна Росії проти України: прогноз президента Чехії  Чому переговори з Росією поки що марні: начальник штабу РДК відповів  Лінива лазанья на пательні: швидкий рецепт смачної страви  Нова дата: коли святкуємо Усікновення голови Івана Хрестителя — обведіть число в календарі  23 серпня в Києві буде найпрохолодніший день тижня, попереду - нова хвиля спеки  Путін вже зовсім скоро буде змушений оголосити "таємну" мобілізацію — BILDвсі новини дня
Політика
Україна
22.08.2024 539

Митрополит Епіфаній про заборону РПЦ в Україні: закликаємо відкинути російське ярмо

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній закликав православних українців відкинути російське ярмо. Він заявив, що ПЦУ відкрита до діалогу без передумов.

1_dc525cb5814da4992083fe98c4578933_650x410_22.08.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на митрополита Епіфанія в ефірі телемарафону. Про це повідомляють Контракти.UA.

"У парламенті підтримали цей законопроект (про заборону РПЦ, - ред.) і в першому, і в другому читанні. Тому ми маємо справді відповідне історичне зараз рішення. Закон дає можливість всім релігійним структурам, які ще не зробили цього, справді повністю звільнитися від контролю Москви. І ми зі свого боку знову й знову закликаємо всіх православних в Україні, які ще цього не зробили, відкинути нарешті це російське ярмо. Ми відкриті до діалогу без передумов",- сказав він.

Предстоятель наголосив, що цей заклик нещодавно було сказано до митрополита Онуфрія і тим, хто перебуває з ним.

"Україна є демократична держава і пишається високими стандартами свободи совісті. Але агресор не повинен мати можливості використовувати нашу свободу проти нас самих", - додав він.

За його словами, багато громад в Україні прийняли відповідне рішення і приєдналися до помісної української православної церкви. Митрополит зазначив, що для переходу громада повинна зібрати збори, прийняти відповідне рішення і внести зміни до власного статуту.

"Тому ми звертаємося, ми відкриті, ми протягнули нашу руку митрополиту Онуфрію, єпископату і духовенству із закликом розпочати діалог без попередніх умов. Ми звертаємося до вірних. Адже від них залежить наше спільне українське майбутнє. Адже кожна громада, згідно з українського законодавства, і згідно з новим прийнятим законом, має можливість змінити свою юрисдикцію... Ми відкриті, наші двері відкриті, серця відкриті. Ми готові до єднання в цей не простий час випробування війною, коли агресор намагається нас знищити", - сказав Епіфаній.

Рада заборонила РПЦ

Нагадаємо, вчора, 20 серпня, український парламент у другому читання ухвалив закон, який передбачає заборону Російської православної церкви (РПЦ) та пов'язаних з нею організацій в Україні.

В УПЦ відреагували на закон про заборону пов'язаних з РПЦ організацій. Там наголосили, що Українська православна церква не має ознак, які відносять її до об'єктів цього закону.

Оценка материала:

5.00 / 1
Митрополит Епіфаній про заборону РПЦ в Україні: закликаємо відкинути російське ярмо 5.00 5 1
Політика / Україна
22.08.2024 539
Еще материалы раздела «Україна»