НОВИНИ ДНЯ: 23 серпня в Києві буде найпрохолодніший день тижня, попереду - нова хвиля спеки  Путін вже зовсім скоро буде змушений оголосити "таємну" мобілізацію — BILD  Кокосове печиво: рецепт смачної випічки без борошна  Синоптикиня розказала, яка погода буде в Україні на День Прапора  Ситуація надзвичайно напружена: військовий назвав, у чому РФ має тотальну перевагу на Сході  Росіяни шоковані через наступ ЗСУ в РФ: у Путіна готують людей до "нової нормальності"  Де буде похолодання та дощ: прогноз погоди в Україні на 23 серпнявсі новини дня
Політика
Європа
23.08.2024 747

Зняття обмежень для ЗСУ на застосування зброї Заходу допоможе мирним зусиллям, - Боррель

Скасування обмежень для України на використання зброї, що передана країнами Заходу, допоможе просунути мирні зусилля.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на голову дипломатії Європейського союзу Жозепа Борреля у Twitter. Про це повідомляють Контракти.UA.

За словами Борреля, зняття обмежень для України на застосування західного озброєння проти російських військових дозволило б:

  • зміцнити українську самооборону, оскільки РФ позбудеться "лігва" для нападів та обстрілів українських міст та інфраструктури.
  • врятувати життя людей та зменшити руйнування в Україні.
  • сприяти просуванню мирних зусиль.

За словами чиновника, він передав міністру закордонних справ України Дмитру Кулебі, що ЄС повністю підтримує боротьбу України проти російської агресії.

"Я з нетерпінням чекаю зустрічі з ним у Брюсселі та дискусії з міністрами закордонних справ та оборони країн ЄС наступного тижня, щоб просунутися вперед у нашій підтримці України", - додав він.

Що передувало

Нагадаємо, партнери України з минулого року надають українським воїнам далекобійні ракети. Вони здатні знищувати цілі на відстані до 250 км. Але подібне озброєння ЗСУ не можуть застосовувати для ударів по території Росії.

Зокрема, такі обмеження запровадили США. Вони дозволяють українським захисникам використовувати передане озброєння лише для ударів по російських окупантах, що знаходяться поблизу кордону. При цьому використовувати для далекобійних ударів по РФ ракети ATACMS заборонено.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зняття обмежень для ЗСУ на застосування зброї Заходу допоможе мирним зусиллям, - Боррель 5.00 5 1
Політика / Європа
23.08.2024 747
Еще материалы раздела «Європа»