НОВИНИ ДНЯ: Ситуація надзвичайно напружена: військовий назвав, у чому РФ має тотальну перевагу на Сході  Росіяни шоковані через наступ ЗСУ в РФ: у Путіна готують людей до "нової нормальності"  Де буде похолодання та дощ: прогноз погоди в Україні на 23 серпня  Операція на Курщині знищила чотири міфи про Росію – Foreign Policy назвало, які саме  Спалювали авто ЗСУ і готували підпали квартир: СБУ спіймала три групи зловмисників   "Путін переслідує імперський проєкт": у Німеччині оцінили готовність РФ до переговорів  Синоптикиня дала прогноз на День Прапора в Україні і розповіла, коли чекати послаблення спекивсі новини дня
Політика
Україна
23.08.2024 240

Що Україні дає ратифікація Римського статуту: роз'яснення експерта

Рішення Верховної Ради ратифікувати Римський статут є історичним. Тепер Україна зможе бути представлена у Міжнародному кримінальному суді.

imgonline_com_ua_resize_tgljemqancke4vr_98a799e824229fce2a513e84f9c2f374_650x410_23.08.24

Про це в коментарі YouTube-каналу РБК-Україна заявив доктор філософії в галузі права, радник міністра внутрішніх справ України 2015-2021 рр. Володимир Мартиненко. Про це повідомляють Контракти.UA.

Він зазначив, що таке рішення дозволить Україні бути стороною розслідування кримінальних справ, які розглядаються у МКС.

"Про що йдеться? Йдеться про те, що Україна може тепер бути не просто стороннім спостерігачем чи постачальником доказової бази, а учасником розгляду процесу, розгляду скоєння воєнних злочинів РФ. Це дуже важливо і в принципі навіть для цього ратифікувати Римський статут нам потрібно було", - пояснив Мартиненко.

Крім цього, за його словами, Україна отримала велику кількість можливостей щодо розгляду кримінальних справ, які не пов'язані з військовими процесами.

Мартиненко додав, що тепер країні необхідно змінити законодавство відповідно до вимог, прописаних для підписантів Римського статуту.

Що передувало

Нагадаємо, минулого тижня президент України Володимир Зеленський вніс до Ради законопроект, яким пропонувалося ратифікувати Римський статут.

Вже сьогодні, 21 серпня, Рада підтримала таку ініціативу. За рішення проголосував 281 парламентарій.

Як заявляла заступник керівника Офісу президента України Ірина Мудра, такий крок, зокрема, дозволить Україні збільшити ефективність роботи МКС над покаранням російських військових злочинців.

Оценка материала:

5.00 / 2
Що Україні дає ратифікація Римського статуту: роз'яснення експерта 5.00 5 2
Політика / Україна
23.08.2024 240
Еще материалы раздела «Україна»