НОВИНИ ДНЯ: 23 серпня в Києві буде найпрохолодніший день тижня, попереду - нова хвиля спеки  Путін вже зовсім скоро буде змушений оголосити "таємну" мобілізацію — BILD  Кокосове печиво: рецепт смачної випічки без борошна  Синоптикиня розказала, яка погода буде в Україні на День Прапора  Ситуація надзвичайно напружена: військовий назвав, у чому РФ має тотальну перевагу на Сході  Росіяни шоковані через наступ ЗСУ в РФ: у Путіна готують людей до "нової нормальності"  Де буде похолодання та дощ: прогноз погоди в Україні на 23 серпнявсі новини дня
Політика
Європа
23.08.2024 826

Шольц заявив, що Німеччина нічого не знала про операцію ЗСУ у Курській області

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Україна не консультувалася з Берліном щодо своєї операції у Курській області.

_sholts_gettyimages_1244514968_4a010df0e9d654fab3d03b5b9e0dafa2_650x410_23.08.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Reuters. Про це повідомляють Контракти.UA.

Водночас, Шольц вважає, що операція ЗСУ буде обмежена в часі та території, а Берлін уважно стежить за подальшим розвитком подій навколо Курської області.

"Україна підготувала свою військову операцію в Курській області дуже таємно і без зворотного зв'язку, що, безумовно, пов'язано з ситуацією.мЦе дуже обмежена операція з точки зору простору і, ймовірно, також з точки зору часу", - сказав Шольц.

Він також заявив, що Німеччина і надалі буде підтримувати Україну попри суперечки, які виникли останніми днями.

Наступ ЗСУ у Курській області

Операція Збройних Сил України в Курській області Росії почалася у серпні 2024 року і спрямована на зменшення російських обстрілів українських прикордонних регіонів. Українські війська взяли під контроль частини території Курської області. Цей наступ мав на меті не лише захист мирного населення України від артилерійських обстрілів, але й створення буферної зони на території Росії.

Українські сили створили військову комендатуру у Курській області.

Детальніше про те, чого чекати від операції Сил оборони у Курській області та як це може змінити війну - у нашому матеріалі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Шольц заявив, що Німеччина нічого не знала про операцію ЗСУ у Курській області 5.00 5 1
Політика / Європа
23.08.2024 826
Еще материалы раздела «Європа»