НОВИНИ ДНЯ: Ситуація надзвичайно напружена: військовий назвав, у чому РФ має тотальну перевагу на Сході  Росіяни шоковані через наступ ЗСУ в РФ: у Путіна готують людей до "нової нормальності"  Де буде похолодання та дощ: прогноз погоди в Україні на 23 серпня  Операція на Курщині знищила чотири міфи про Росію – Foreign Policy назвало, які саме  Спалювали авто ЗСУ і готували підпали квартир: СБУ спіймала три групи зловмисників   "Путін переслідує імперський проєкт": у Німеччині оцінили готовність РФ до переговорів  Синоптикиня дала прогноз на День Прапора в Україні і розповіла, коли чекати послаблення спекивсі новини дня
Політика
Україна
23.08.2024 491

"Накопичують саме для цього": експерт назвав ймовірний задум армії Путіна на День Незалежності

Якщо окупанти не завдадуть ракетного удару вихідними, то, можливо, здійснять його на початку опалювального сезону.

654c5e46a83148d9757f26483c9e7b06_23.08.24

Вихідними, коли Україна втретє святкуватиме в умовах повномасштабного вторгнення День Незалежності, путінська армія може здійснити чергову потужну ракетну атаку. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про таку вірогідність у коментарі для ТСН.ua повідомив військовий експерт, оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"У окупантів була можливість накопичити до 130 ракет. Але використати всі одночасно вони не зможуть, оскільки обмежені в носіях. Ці обмеження серйозні. Удар може бути не масованим, а таким, як був 1 червня, 8 липня, тобто в межах 50 ракет різної номенклатури. Все це може бути підсилено дронами-камікадзе", – висловлює свою думку Олександр Коваленко.

За словами експерта, навіть якщо до Києва на головне державне свято приїдуть іноземні посадовці, цей візит не зупинить наміри путінської армії здійснити повітряну атаку.

"Врешті-решт вони можуть завдати удару напередодні, на День Незалежності або після. Тобто в межах Дня Незалежності, щоб зіпсувати свято", – каже військовий експерт.

Як відомо, 23 серпня, в День Державного прапора України, відбудеться офіційний візит прем’єр-міністра Індії Нарендри Моді до України. Це перший в історії двосторонніх відносин візит голови індійського уряду до нашої держави. Про цю зустріч повідомляв нещодавно Офіс президента України в Telegram.

Про що свідчитиме відсутність удару

"Якщо атаки в зазначені дні не буде – це буде дуже дивно. Якщо вони обійдуть стороною ці дати, то це може свідчити про підготовку ударів в осінній період напередодні опалювального сезону. Тобто накопичують якомога більше ракет саме для цього", – каже Олександр Коваленко.

Якими були Дні Незалежності 2022-го та 2023 року

24 серпня 2022 року путінська армія обстрілювала українські міста від ночі. Під час повітряної тривоги тоді пролунали вибухи у двох районах Запоріжжя. Також 24 серпня 2022 року окупанти вдарили ракетами по залізничній станції Чаплине на Дніпропетровщині. Внаслідок обстрілу потяга та прилеглої території загинуло більше 20 людей, поранень зазнали більше 30-ти.

24 серпня 2023 року Повітряні сили ЗСУ повідомляли, що ППО працювала у Дніпропетровській області, наприкінці дня фіксувалися вибухи в Одеській області, протягом дня оголошували повітряну тривогу через зліт Міг-31К. За даними правоохоронців, вранці 24 серпня окупанти обстріляли Херсон – один зі снарядів поцілив у дах приватного будинку. Серед постраждалих була й дитина.

Раніше повідомлялося про те, що експерти назвали сценарії загрози.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Накопичують саме для цього": експерт назвав ймовірний задум армії Путіна на День Незалежності 5.00 5 2
Політика / Україна
23.08.2024 491
Еще материалы раздела «Україна»