НОВИНИ ДНЯ: Ситуація надзвичайно напружена: військовий назвав, у чому РФ має тотальну перевагу на Сході  Росіяни шоковані через наступ ЗСУ в РФ: у Путіна готують людей до "нової нормальності"  Де буде похолодання та дощ: прогноз погоди в Україні на 23 серпня  Операція на Курщині знищила чотири міфи про Росію – Foreign Policy назвало, які саме  Спалювали авто ЗСУ і готували підпали квартир: СБУ спіймала три групи зловмисників   "Путін переслідує імперський проєкт": у Німеччині оцінили готовність РФ до переговорів  Синоптикиня дала прогноз на День Прапора в Україні і розповіла, коли чекати послаблення спекивсі новини дня
Політика
Світ
23.08.2024 4113

Швейцарія підтримала санкції ЄС: Росія втратить ще одне джерело прибутку

Уряд Швейцарії вивчає додаткові заходи, які передбачає 14-й пакет санкцій ЄС.

56ac5da5a1a57681f83ec24c0e1779d9_23.08.24

Федеральна рада Швейцарії у середу, 21 серпня, ухвалила рішення щодо приєднання  до 14-го пакета санкцій Європейського Союзу проти Російської Федерації, оголошеного 24 червня. Заходи набудуть чинності 27 серпня. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомив урядовий портал Швейцарії.

"21 серпня Федеральна рада ухвалила рішення про вжиття додаткових заходів 14-го пакету санкцій ЄС проти Росії. Ефективна реалізація санкцій проти Росії та міжнародна координація мають велике значення для Федеральної ради", – йдеться у заяві уряду Швейцарії.

Зокрема Швейцарія підтримала заборону на російські алмази, а також санкції щодо 69 осіб та 47 організацій.

Федеральна рада також пролонгувала можливість отримання дозволів на вилучення інвестицій із російської економіки. Мета цього кроку – забезпечити швейцарським компаніям умови для законного припинення діяльності на території РФ.

Крім того, 14-й пакет санкцій ЄС передбачає низку додаткових заходів, які зараз детально вивчаються в уряді Швейцарії. Федеральна рада обговорить ці заходи в установленому порядку.

Нагадаємо, на думку Євгена Чичваркіна, західні санкції тільки зміцнили путінський режим і зробили його більш незалежним.

Оценка материала:

5.00 / 3
Швейцарія підтримала санкції ЄС: Росія втратить ще одне джерело прибутку 5.00 5 3
Політика / Світ
23.08.2024 4113
Еще материалы раздела «Світ»