НОВИНИ ДНЯ: Атакована авіабаза "Маринівка" - єдиний аеродром РФ з укриттями для літаків, - ЗМІ  Як може завершитися війна Росії проти України: прогноз президента Чехії  Чому переговори з Росією поки що марні: начальник штабу РДК відповів  Лінива лазанья на пательні: швидкий рецепт смачної страви  Нова дата: коли святкуємо Усікновення голови Івана Хрестителя — обведіть число в календарі  23 серпня в Києві буде найпрохолодніший день тижня, попереду - нова хвиля спеки  Путін вже зовсім скоро буде змушений оголосити "таємну" мобілізацію — BILDвсі новини дня
Політика
Росія
23.08.2024 363

Путін вже зовсім скоро буде змушений оголосити "таємну" мобілізацію — BILD

Росія планує нову хвилю прихованої мобілізації через значні втрати на фронті.

1879f41fc7d8bfc18d6a76f93adef7e2_23.08.24

Росія готується до прихованої мобілізації. Це стає очевидним на тлі численних втрат, яких зазнала російська армія за останній час, особливо після подій в Курській області. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Так вважають редакторка BILD Жанна Плауманн та військовий аналітик видання Юліан Рьопке.

За міжнародними оцінками, від лютого 2022 року загинуло від 110 до 140 тисяч російських військових.

Прагнення Володимира Путіна збільшити чисельність військ, які воюють в Україні, очевидне: чоловіків залучають високими виплатами, на строковиків чинять тиск, щоб вони підписували контракти. Заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк заявив, що Росія збільшила чисельність своїх військ в Україні з 400 тисяч осіб на початку року до 600 тисяч на поточний момент, а до кінця року планує збільшити цю кількість до 800 тисяч військовослужбовців.

Проте кошти, які мають російські регіони для набору контрактників, закінчуються.

"Назріває масштабна мобілізація. Є припущення, що Путін може використати наступ ЗСУ у Курській області, щоб призвати на службу більше росіян. Щоправда, зробити це, швидше за все, намагатимуться "без офіційного оголошення, таємно", — пишуть Плауманн та Рьопке.

Нагадаємо, Москва намагається захистити Курську область від можливого українського наступу, залучаючи спеціалістів з інших військових підрозділів. Однак використання таких фахівців як піхоти може виявитися неефективним, каже британська розвідка.

Оценка материала:

5.00 / 1
Путін вже зовсім скоро буде змушений оголосити "таємну" мобілізацію — BILD 5.00 5 1
Політика / Росія
23.08.2024 363
Еще материалы раздела «Росія»