НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація ув’язнених: Жорін розповів деталі про рекрутинг і проблеми  Заборона ЗСУ на удари далекобійними ракетами по РФ нівелює Курську операцію, - Bloomberg  Баклажани по-корейськи на зиму: рецепт від шеф-кухаря  Атакована авіабаза "Маринівка" - єдиний аеродром РФ з укриттями для літаків, - ЗМІ  Як може завершитися війна Росії проти України: прогноз президента Чехії  Чому переговори з Росією поки що марні: начальник штабу РДК відповів  Лінива лазанья на пательні: швидкий рецепт смачної стравивсі новини дня
Політика
Європа
23.08.2024 207

Як може завершитися війна Росії проти України: прогноз президента Чехії

Війна між Україною та Росією може завершитись у той момент, коли обидві сторони усвідомлюють, що продовжувати бої більше неможливо.

_pavel_inavguratsiya_gettyimages_1247936996_d021dccbbb15d28eaeadf115587f2bd3_650x410_23.08.24

Про це заявив президент Чехії, колишній голова Військового комітету НАТО Петр Павел, пише РБК-Україна з посиланням на Novinky.cz. Про це повідомляють Контракти.UA.

Журналісти поцікавилися у Павела, як довго може тривати війна Росії проти України.

"Поки не буде достатньо сил, щоб переконати обидві сторони в тому, що військові інструменти не можуть досягти їхньої політичної мети", - відповів глава чеської держави.

За словами Павела, це може статися як цього року, так і через багато років.

Президент також не виключає, що конфлікт з гарячої фази може перейти у заморожений конфлікт, який триватиме роками.

"Я більше дотримуюся думки, що через кілька років обидві сторони зрозуміють, що продовжувати неможливо, і переговори відбудуться. Зокрема, істотний внесок у це мають зробити світові держави, не тільки США, а й Китай. І підштовхнути обидві країни до переговорів у політичному, економічному та дипломатичному плані", - вважає він.

Павел також додав, що Євросоюз не може досягти такого результату поодинці, навіть незважаючи на те, що він є великою економічною та політичною силою. Тому потрібна єдина позиція з США та іншими демократичними країнами світу.

Що передувало

Нагадаємо, Україна наполягає на завершенні війни з Росією на справедливих умовах, які передбачають відновлення її територіальної цілісності.

Для цього українськими чиновниками було розроблено формулу миру з десяти пунктів. Зараз на підставі формули Україна хоче створити мирний план та представити його Росії.

Оценка материала:

5.00 / 1
Як може завершитися війна Росії проти України: прогноз президента Чехії 5.00 5 1
Політика / Європа
23.08.2024 207
Еще материалы раздела «Європа»