НОВИНИ ДНЯ: Ситуація надзвичайно напружена: військовий назвав, у чому РФ має тотальну перевагу на Сході  Росіяни шоковані через наступ ЗСУ в РФ: у Путіна готують людей до "нової нормальності"  Де буде похолодання та дощ: прогноз погоди в Україні на 23 серпня  Операція на Курщині знищила чотири міфи про Росію – Foreign Policy назвало, які саме  Спалювали авто ЗСУ і готували підпали квартир: СБУ спіймала три групи зловмисників   "Путін переслідує імперський проєкт": у Німеччині оцінили готовність РФ до переговорів  Синоптикиня дала прогноз на День Прапора в Україні і розповіла, коли чекати послаблення спекивсі новини дня
Політика
Україна
23.08.2024 215

Частина російських військ у Курській області практично в котлі, - ЦПД

Частина російських військ у Курській області може опинитися в котлі. Проте росіяни намагаються приховати ситуацію.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на керівника Центру протидії дезінформації (ЦПД) при РНБО Андрія Коваленка у Telegram. Про це повідомляють Контракти.UA.

"На Курщині частина російських військ практично в котлі. У той же час в ефірах у росіян все стабільно", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше видання Bild повідомляло, що близько 3000 російських солдатів можуть опинитися в оточенні. Експерти назвали це "Курським котлом". За даними видання, Україна близька до закриття кишені на річці Сейм, для цього залишилося подолати відстань у п'ять кілометрів.

Оновлення карт

Аналітичний сервіс Deepstate оновив карти бойових дій та так званої "сірої зони" у Курській області.

За інформацією аналітиків, ЗСУ, ймовірно, контролюють село Краснооктябрьське і могли відрізати сухопутне сполучення російської армії з південним берегом річки Сейм.

Згідно з картами, під контролем України знаходиться територія площею близько 815,5 квадратних кілометрів. "Сіра зона" (невизначено) - територія площею 424,6 квадратних кілометрів.

Вчора, за даними Deepstate, під позначкою "звільнено" була територія площею 646 квадратних кілометрів, а "сіра зона" займала 592 квадратні кілометри.

Бої у Курській області

Нагадаємо, 6 серпня почалася операція Сил оборони України у Курській області. Бої точаться у прикордонних районах. ЗСУ контролюють десятки населених пунктів.

У Курській області також була створена перша українська військова комендатура. Її очолив генерал Едуард Москальов. Детальніше про це - за посиланням.

Українські війська продовжують операцію у Курській області. Зокрема, Сили оборони знищують мости та понтонні переправи росіян. Так, нещодавно українські воїни показали застосування РСЗВ HIMARS у Курській області.

Крім того, Україна поповнює обмінний фонд, беручи у полон російських солдатів. Українське командування наголошує, що це сприятиме повернення українських полонених додому.

Оценка материала:

5.00 / 2
Частина російських військ у Курській області практично в котлі, - ЦПД 5.00 5 2
Політика / Україна
23.08.2024 215
Еще материалы раздела «Україна»