НОВИНИ ДНЯ: 23 серпня в Києві буде найпрохолодніший день тижня, попереду - нова хвиля спеки  Путін вже зовсім скоро буде змушений оголосити "таємну" мобілізацію — BILD  Кокосове печиво: рецепт смачної випічки без борошна  Синоптикиня розказала, яка погода буде в Україні на День Прапора  Ситуація надзвичайно напружена: військовий назвав, у чому РФ має тотальну перевагу на Сході  Росіяни шоковані через наступ ЗСУ в РФ: у Путіна готують людей до "нової нормальності"  Де буде похолодання та дощ: прогноз погоди в Україні на 23 серпнявсі новини дня
Політика
Світ
23.08.2024 199

Лукашенко наказав стягнути війська до кордону: в ДПСУ оцінили, чи є загроза

Мінськ нагнітає ситуацію, переконані в ДПСУ.

Наразі українські прикордонники не фіксують збільшення техніки чи особового складу на території сусідньої БілорусіПише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

За його словами, ситуація по лінії кордону з РФ залишається без змін. Переміщення техніки та особового складу з підрозділів білоруської армії немає. Втім, цей напрямок "залишається загрозливим".

"Ситуація по лінії кордону, по тому, що ми можемо візуально спостерігати, - взагалі без змін. Ні переміщення техніки, ні особового складу з підрозділів армії Білорусі не відбувається", - розповів Демченко.

Представник Держприкордонслужби каже, що Мінськ продовжує нагнітати ситуацію. Зокрема, задля цього може здійснюватися переміщення різної техніки вглиб території Білорусі.

"Треба розуміти, що на Білорусь, скоріше за все, Росія продовжує тиснути для того, щоб вона намагалася дестабілізувати ситуацію по кордону, або, можливо, більш повно долучилася до цієї війни. Сподіваюсь, що в Білорусі вистачить здорового глузду не піддаватися на всі ці дії Росії, на тиск Росії", - наголосив Демченко.

Нагадаємо, днями диктатор Олександр Лукашенко заявив про перекидання третини армії до кордону, бо нібито там перебуває понад 120 тис. українських військових.

Оценка материала:

5.00 / 2
Лукашенко наказав стягнути війська до кордону: в ДПСУ оцінили, чи є загроза 5.00 5 2
Політика / Світ
23.08.2024 199
Еще материалы раздела «Світ»