НОВИНИ ДНЯ: Путін назвав курський прорив "ситуацією". Міноборони РФ показало, де "бомблять" свою ж територію  На аеродромі у Волгоградській області уражено склади з КАБами та паливом, - джерела  23 серпня в Києві буде найпрохолодніший день тижня, попереду - нова хвиля спеки  Синоптикиня розказала, яка погода буде в Україні на День Прапора  Де буде похолодання та дощ: прогноз погоди в Україні на 23 серпня  Температура знизиться. Де виснажлива спека почне слабнути та стане прохолодніше у День Незалежності України  Аномальна спека, але подекуди обіцяють дощі та грози: прогноз погоди в Україні на 22 серпнявсі новини дня
Політика
Світ
23.08.2024 1845

Путін назвав курський прорив "ситуацією". Міноборони РФ показало, де "бомблять" свою ж територію

Російський диктатор Володимир Путін все ще не вигадав, як називати наступальну операцію ЗСУ в Курській області. Тим часом Міноборони РФ офіційно звітує, що бомбить російську територію.

_putin_gettyimages_2153655708_a2dc87cbb932b6b060deb849713d72bc_650x410_23.08.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на російські державні пропагандистські агентства "ТАСС" та "РИА Новости". Про це повідомляють Контракти.UA.

Не прорив, а "ситуація"

Так, сьогодні російський диктатор зібрав чергову нараду, щоб обговорити події в Курській області.

"Я зібрав вас, щоб обговорити ситуацію, яка складається на даний момент часу в прикордонних регіонах Росії", - сказав Путін, не пояснюючи, що ж за "ситуація" там склалася.

Нібито атаки на Курську АЕС

Крім того, диктатор запитав т.в.о. губернатора Курської області Олексія Смирнова щодо ситуації на Курській АЕС. Той доповів, що ситуація "на контролі", а атомна станція працює у "штатному режимі". Але Путін, очевидно, чекав іншої відповіді, тому сам розповів губернатору про те, що ж там відбувається на АЕС.

"Противник намагався сьогодні завдавати ударів по АЕС. МАГАТЕ проінформоване, вони обіцяють приїхати та надіслати спеціалістів для оцінки ситуації", - зазначив диктатор.

Росіяни бомблять самі себе

Водночас російське агентство "РИА Новости" з посиланням на Міноборони РФ опублікувало карту так званої "спецоперації". На офіційній карті можна побачити відмітки про те, де удари завдають російські війська (червоні точки), а де Збройні сили України (сині точки).

Тож, якщо поглянути на Курську область, де відбувається наступальна операція ЗСУ, можна побачити лише червоні точки на території РФ. Це свідчить про те, що Курську область бомблять самі ж росіяни, а не українські війська.

Курська операція ЗСУ

Нагадаємо, на початку серпня українські війська прорвали російський кордон в районі міста Суджа та увійшли на території Курської області. На сьогодні ЗСУ контролюють сотні квадратних кілометрів російської території та десятки населених пунктів.

Зокрема, сьогодні головком ЗСУ Олександр Сирський доповів президенту Володимиру Зеленському, що українська армія взяла під контроль ще один російський населений пункт.

Крім того, частина російської армії потрапила в "котел" на території Курської області. За словами військового аналітика Олександра Мусієнка, тепер є два варіанти розвитку подій. Детальніше - за посиланням.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін назвав курський прорив "ситуацією". Міноборони РФ показало, де "бомблять" свою ж територію 5.00 5 2
Політика / Світ
23.08.2024 1845
Еще материалы раздела «Світ»