НОВИНИ ДНЯ: Ситуація надзвичайно напружена: військовий назвав, у чому РФ має тотальну перевагу на Сході  Росіяни шоковані через наступ ЗСУ в РФ: у Путіна готують людей до "нової нормальності"  Де буде похолодання та дощ: прогноз погоди в Україні на 23 серпня  Операція на Курщині знищила чотири міфи про Росію – Foreign Policy назвало, які саме  Спалювали авто ЗСУ і готували підпали квартир: СБУ спіймала три групи зловмисників   "Путін переслідує імперський проєкт": у Німеччині оцінили готовність РФ до переговорів  Синоптикиня дала прогноз на День Прапора в Україні і розповіла, коли чекати послаблення спекивсі новини дня
Політика
Україна
23.08.2024 4390

У Курській області ліквідовано кадировського командира з позивним "Шустрий"

Зелімхан "Шустрий" Батукаєв – командир групи спецпризначенців "Ахмат", 2-го мотострілецького батальйону 4-ї бригади 3-ї загальновійськової армії Південного військового округу зс РФ.

8bfdef1eb11f4fddfdcbc61463d4654b_23.08.24_2

Сили оборони України ліквідували військовослужбовця ЗС РФ, командира групи спецпризначенців "Ахмат" Зелімхана Батукаєва на псевдо "Шустрий". Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомила низка Telegram-каналів, зокрема полковник ЗСУ Анатолій "Штірліц" Штефан.

"Ми їх пасли від самого Льгова Курської області. Це було епічно", – зазначили українські бійці. Також вони уточнили, що разом із "Шустрим" було ліквідовано ще близько 30 російських військових.

Зелімхан "Шустрий" Батукаєв – командир групи спецпризначенців "Ахмат", 2-го мотострілецького батальйону 4-ї бригади 3-ї загальновійськової армії Південного військового округу зс РФ. Відомо про нього небагато. Він вів свій Telegram-канал, у якому публікував звичайні для кадирівців "героїчні" ролики і цитати свого кумира – генерал-майора Апті Алаудінова.

"Він дійсно є одним із найкращих генералів, чудовий командир, грамотний і досвідчений. Завдяки йому особовий склад залишається максимально живим і здоровим на скільки це можливо", — писав про нього Батукаєв.

Також відомо, що 2023 року Зелімхан Батукаєв був нагороджений орденом Мужності. Як ідеться в новині: "за сміливі та рішучі дії під час виконання військового обов'язку в умовах, пов'язаних із ризиком для життя".

Нагадаємо, ЗМІ з посиланням на джерела повідомили, що президент Росії Путін наказав своїм військам витіснити українських бійців із Курщини до 1 жовтня, не знімаючи водночас сили з ключових ділянок на Донбасі.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Курській області ліквідовано кадировського командира з позивним "Шустрий" 5.00 5 2
Політика / Україна
23.08.2024 4390
Еще материалы раздела «Україна»