НОВИНИ ДНЯ: Путін назвав курський прорив "ситуацією". Міноборони РФ показало, де "бомблять" свою ж територію  На аеродромі у Волгоградській області уражено склади з КАБами та паливом, - джерела  23 серпня в Києві буде найпрохолодніший день тижня, попереду - нова хвиля спеки  Синоптикиня розказала, яка погода буде в Україні на День Прапора  Де буде похолодання та дощ: прогноз погоди в Україні на 23 серпня  Температура знизиться. Де виснажлива спека почне слабнути та стане прохолодніше у День Незалежності України  Аномальна спека, але подекуди обіцяють дощі та грози: прогноз погоди в Україні на 22 серпнявсі новини дня
Політика
Світ
23.08.2024 1684

Путін звинуватив Україну у спробі атакувати Курську АЕС: в РНБО відреагували

Зазначається, що загроза ядерної провокації з боку РФ цілком реальна, оскільки до справи вже підключився особисто Путін.

6291e0d84f0e4c2274a1d85843337970_23.08.24

Президент Росії Володимир Путін звинуватив ЗСУ у спробі в ніч проти 22 серпня атакувати Курську АЕС. Це є неправдою і свідчить про те, що самі росіяни можуть здійснити цю провокацію. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомив керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко.

Очільник ЦПД зауважив, що "розсипався" бажаний для росіян сценарій зі штурмом українськими військами Курської АЕС для подальшого звинувачення в ядерному тероризмі. І тепер до пропаганди загрози ядерного терору підключився Путін.

"Російський нелегітимний розповів, що буцімто ЗСУ намагалися вночі атакувати АЕС. Чиста брехня, яка вийшла після провальних заяв росіян про підготовку Україною "ядерної провокації" на Курській і Запорізькій АЕС минулої п’ятниці", – наголосив Коваленко.

Він припустив, що самі росіяни можуть здійснити цю провокацію і намагатимуться вивести її на міжнародний рівень.

"Загроза ядерної провокації з боку рф цілком реальна, оскільки у справу вже включився особисто путін", – резюмував керівник ЦПД.

Нагадаємо, на початку української операції на Курщині російські пропагандисти та Z-військкори припускали, що метою ЗСУ може бути АЕС у відповідь на російську окупацію Запорізької атомної електростанції. Однак видання The Economist з посиланням на власні джерела повідомило, що захоплення Курської АЕС видається малоймовірним.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін звинуватив Україну у спробі атакувати Курську АЕС: в РНБО відреагували 5.00 5 2
Політика / Світ
23.08.2024 1684
Еще материалы раздела «Світ»