НОВИНИ ДНЯ: Я твердо стоятиму на боці України та наших союзників з НАТО – Гарріс  Прогноз погоди на вихідні: синоптики повідомили, чи відступить спека та попередили про опади в чотирьох регіонах  Синоптикиня повідомила, яка погода буде в Україні на День Незалежності  Спека не відступить? Синоптикиня дала прогноз на День Незалежності України  На вихідних в Україні збережеться спека  23 серпня в Києві буде найпрохолодніший день тижня, попереду - нова хвиля спеки  Синоптикиня розказала, яка погода буде в Україні на День Прапоравсі новини дня
Політика
Україна
24.08.2024 159

Україна може навчати дітей з Курщини: за якою програмою і якою мовою – відповідь МОН

У МОН припускають, що їм, можливо, доведеться складати план, як забезпечувати освіту дітей на Курщині.

7b8246131e5d48046328e82d86099c29_24.08.24

У Міністерстві освіти вже задумалися над тим, як надати учням з Курської області доступ до освіти. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це йдеться в ТСН.

У відомстві наголосили, що Україна, на відміну від Росії, дотримується всіх норм і законів. Зокрема, міжнародне гуманітартне право забороняє переміщення неповнолітніх через кордони під час бойових дій. Тож вивозити дітей ніхто нікуди не буде. Організувати навчальний процес спробують на місцях.

"Ми сильно засуджуємо ворога, який переміщає дітей українських на територію РФ. Це порушення прав", – сказав заступник міністра освіти та науки України Михайло Винницький на брифінгу 22 серпня.

За його словами, "якщо ситуація буде тривати довше, десь до кінця вересня – початку жовтня, Міносвіти доведеться складати план, як забезпечувати освіту на тих територіях для неповнолітніх дітей". Але це не передбачатиме переміщення їх на територію України.

Більше деталей Винницький порадив запитувати у військової комендатури, яка була створена на підконтрольних Україні територіях Курщини.

Раніше головком Сирський розповів, що за час наступу на території Курської області ЗСУ просунулися на глибину оборони від 28 до 35 км і контролюють 93 населені пункти.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна може навчати дітей з Курщини: за якою програмою і якою мовою – відповідь МОН 5.00 5 2
Політика / Україна
24.08.2024 159
Еще материалы раздела «Україна»