НОВИНИ ДНЯ: Частину областей накриє спека +36 градусів: де температура різко зросте  Росіяни не сприймають Україну як незалежну державу: у цьому переконані 76% опитаних українців  Плавання, легка атлетика і волейбол: повний список учасників Паралімпіади-2024 від України  В Україні у неділю без опадів, удень до +37°  Україна та Індія погодили чотири документи про співпрацю, - Зеленський  Заплутана система командування та логістичні проблеми: чому Росія не перекидає війська на Курщину  У Зеленського пояснили, чому візит Моді до Києва має велике значеннявсі новини дня
Політика
Україна
24.08.2024 276

Уряд оновив правила відстрочки від мобілізації для осіб, що опікуються хворими: що змінилось

Кабмін визначив, хто має повідомляти про наявність членів сім'ї, здатних здійснювати постійний догляд.

65c7656931658f957c4def5e96b8009b_24.08.24

Кабмін змінив правила надання відстрочки від мобілізації для осіб, які доглядають родичів. Тепер процес надання відстрочки буде регулюватися новими критеріями та вимогами. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомляє пресслужба КМУ з посиланням на постанову від 16 серпня 2024 р. № 930.

Тепер військовозобов'язані, які доглядають за хворими батьком або матір'ю свого подружжя, повинні вказувати в заяві про відсутність інших працездатних членів сім'ї, здатних це робити.

Якщо догляд здійснюється за власною хворою дружиною (чоловіком), дитиною або своїми батьками, інформація про інших працездатних членів сім'ї в заяві не потрібна.

Для догляду за родичами третього ступеня споріднення з інвалідністю І або II групи також потрібно зазначати інформацію про відсутність членів сім'ї першого і другого ступеня. ТЦК під час ухвалення рішення про відстрочку перевіряє облік, родинні зв'язки та реєстрацію осіб.

Нагадаємо, комітет ВР з нацбезпеки розгляне законопроєкт про заборону мобілізації другого сина чи доньки матері, якщо він є братом/сестрою загиблого, але від іншого батька.

Крім того, право на відстрочку від мобілізації мають усі військовозобов'язані за наявності відповідних законодавчих підстав. Згідно з новим законом, який набрав чинності 18 травня, відстрочка надається на термін до трьох місяців і потребує періодичного подовження. Військовозобов'язаним потрібно подавати документи для подовження відстрочки кожні кілька місяців. Особи з інвалідністю І, II, III групи не підлягають мобілізації, але мають проходити військовий облік та можуть добровільно служити за контрактом.

Оценка материала:

5.00 / 1
Уряд оновив правила відстрочки від мобілізації для осіб, що опікуються хворими: що змінилось 5.00 5 1
Політика / Україна
24.08.2024 276
Еще материалы раздела «Україна»