НОВИНИ ДНЯ: Атакована авіабаза "Маринівка" - єдиний аеродром РФ з укриттями для літаків, - ЗМІ  Як може завершитися війна Росії проти України: прогноз президента Чехії  Чому переговори з Росією поки що марні: начальник штабу РДК відповів  Лінива лазанья на пательні: швидкий рецепт смачної страви  Нова дата: коли святкуємо Усікновення голови Івана Хрестителя — обведіть число в календарі  23 серпня в Києві буде найпрохолодніший день тижня, попереду - нова хвиля спеки  Путін вже зовсім скоро буде змушений оголосити "таємну" мобілізацію — BILDвсі новини дня
Політика
Світ
23.08.2024 127

В Індії не люблять США, але Китай не люблять ще більше, - експерт

Посилення зв'язків Китаю і Росії викликає занепокоєння в Індії. Через це країна буде потроху дрейфувати в бік України та Заходу.

Про це в коментарі РБК-Україна сказав головний консультант Центру зовнішньополітичних досліджень Національного інституту стратегічних досліджень Іван Ус. Про це повідомляють Контракти.UA.

"В Індії США не люблять, але Китай не люблять ще більше", - сказав він.

За його словами, це визначає, в тому числі політику Індії та її інтереси. "І саме через призму остраху Китаю і через посилення зв'язків Китаю і Росії, думаю, що Індія все ж таки буде потроху дрейфувати в бік України та Заходу", - вважає Ус.

На думку експерта, у країнах Глобального Півдня є три приклади нейтралітету щодо війни Росії проти України. "Це проросійський нейтралітет Китаю, це проукраїнський нейтралітет Туреччини і це, дійсно, класичний нейтралітет Індії", - каже Ус.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді їде до Києва, де, за його словами, він "поділиться поглядами" на мирне врегулювання конфлікту між Україною та Росією.

Моді приїжджав до Москви до Путіна 8-9 липня. Цей візит викликав критику з боку США та президента України Володимира Зеленського, оскільки він співпав із російським ударом по дитячій лікарні Охматдит у Києві.

Детальніше про візит читайте в матеріалі РБК-Україна "Навіщо прем’єр Індії Моді приїхав в Україну і чи вплине його візит на перебіг війни".

Оценка материала:

5.00 / 1
В Індії не люблять США, але Китай не люблять ще більше, - експерт 5.00 5 1
Політика / Світ
23.08.2024 127
Еще материалы раздела «Світ»