НОВИНИ ДНЯ: Путін назвав курський прорив "ситуацією". Міноборони РФ показало, де "бомблять" свою ж територію  На аеродромі у Волгоградській області уражено склади з КАБами та паливом, - джерела  23 серпня в Києві буде найпрохолодніший день тижня, попереду - нова хвиля спеки  Синоптикиня розказала, яка погода буде в Україні на День Прапора  Де буде похолодання та дощ: прогноз погоди в Україні на 23 серпня  Температура знизиться. Де виснажлива спека почне слабнути та стане прохолодніше у День Незалежності України  Аномальна спека, але подекуди обіцяють дощі та грози: прогноз погоди в Україні на 22 серпнявсі новини дня
Політика
Україна
23.08.2024 689

Харріс пообіцяла рішуче підтримувати Україну та НАТО у разі обрання президентом США

Віце-президент США Камала Харріс пообіцяла, що у разі своєї перемоги на виборах президента продовжить надавати підтримку Україні та НАТО.

_garris_kamala_harris__gettyimages_2154634015_3d45342690284546079b2dd50b_23.08.24

Передає РБК-Україна з посиланням на Associated Press. Про це повідомляють Контракти.UA.

В останній день національного з'їзду Демократичної партії, після офіційної згоди балотуватися в президенти, Харріс у своїй промові рішуче виступила на захист України та НАТО, розкритикувавши попередні коментарі кандидата від республіканців Дональда Трампа щодо війни в Україні.

"Як президент, я твердо стоятиму на боці України та наших союзників по НАТО", - заявила вона.

Харріс додала, що за п'ять днів до повномасштабної війни вона попереджала президента Володимира Зеленського про вторгнення Росії до України. Крім того, вона зазначила, що допомогла очолити дипломатичну відповідь США, об'єднавши "понад 50 країн".

Вибори в США

Вибори президента Америки цього року очікуються 5 листопада. Новообрані президент і віцепрезидент, яких обере американський народ, вступлять на свої посади 20 січня 2025 року після інавгурації.

Зазначимо, що Гарріс і Трамп, найімовірніше, проведуть два раунди дебатів. Перший очікується вже наступного місяця, 10 вересня на каналі ABC News.

Оценка материала:

5.00 / 2
Харріс пообіцяла рішуче підтримувати Україну та НАТО у разі обрання президентом США 5.00 5 2
Політика / Україна
23.08.2024 689
Еще материалы раздела «Україна»