НОВИНИ ДНЯ: Частину областей накриє спека +36 градусів: де температура різко зросте  Росіяни не сприймають Україну як незалежну державу: у цьому переконані 76% опитаних українців  Плавання, легка атлетика і волейбол: повний список учасників Паралімпіади-2024 від України  В Україні у неділю без опадів, удень до +37°  Україна та Індія погодили чотири документи про співпрацю, - Зеленський  Заплутана система командування та логістичні проблеми: чому Росія не перекидає війська на Курщину  У Зеленського пояснили, чому візит Моді до Києва має велике значеннявсі новини дня
Політика
Україна
25.08.2024 2446

У Зеленського пояснили, чому візит Моді до Києва має велике значення

Візит прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді до України є важливим, оскільки Нью-Делі має можливість вплинути на Москву.

Про це заявив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк, пише РБК-Україна з посиланням на The Guardian. Про це повідомляють Контракти.UA.

За словами Подоляка, Індія "справді має певний вплив на Росію".

"Для нас надзвичайно важливо ефективно вибудовувати відносини з такими країнами, пояснювати їм, що правильне закінчення війни - також у їхніх інтересах", - зазначив радник керівника ОП.

Візит Моді до України

Нагадаємо, прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді сьогодні, 23 серпня, перебуває у візиті до Києва. Це сталося через півтора місяці після того, як глава індійського уряду поїхав до Москви на переговори до російського диктатора Володимира Путіна.

Візит Моді до столиці РФ відбувся в день, коли російські окупанти завдали ракетного удару по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві, де перебувало понад 600 пацієнтів.

Після цього президент України Володимир Зеленський розкритикував візит Моді, зазначивши, що це є "руйнівним ударом по мирних зусиллях".

До речі, глава індійського уряду сьогодні вперше відвідав Україну за період її незалежності.

Як писало Bloomberg, Моді не хоче, щоб Індія була посередником для припинення війни в Україні, але готова передавати повідомлення між Зеленським і Путіним.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Зеленського пояснили, чому візит Моді до Києва має велике значення 5.00 5 2
Політика / Україна
25.08.2024 2446
Еще материалы раздела «Україна»