НОВИНИ ДНЯ: Частину областей накриє спека +36 градусів: де температура різко зросте  Росіяни не сприймають Україну як незалежну державу: у цьому переконані 76% опитаних українців  Плавання, легка атлетика і волейбол: повний список учасників Паралімпіади-2024 від України  В Україні у неділю без опадів, удень до +37°  Україна та Індія погодили чотири документи про співпрацю, - Зеленський  Заплутана система командування та логістичні проблеми: чому Росія не перекидає війська на Курщину  У Зеленського пояснили, чому візит Моді до Києва має велике значеннявсі новини дня
Політика
Україна
25.08.2024 1762

Україна та Індія погодили чотири документи про співпрацю, - Зеленський

Україна та Індія погодили чотири документи про співпрацю між країнами. Вони стосуються медицини, сільського господарства, гуманітарної допомоги та культури.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву президента України Володимира Зеленського під час зустрічі з прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді. Про це повідомляють Контракти.UA.

"На сьогодні ми погодили зі стороною наших сьогоднішніх гостей, з Індією погодили чотири документи в цей історичний візит прем'єр-міністра Моді між Україною та Індією", - сказав глава держави.

Зеленський уточнив, що це медична сфера, співпраця в аграрному напрямку, гуманітарні відносини та культура.

"І підготовлена спільна заява за змістом візиту прем'єр-міністра і щодо розбудови стратегічного партнерства між нашими країнами, торгівлі між нашими країнами та військово-технічна співпраця. Все це має зміцнюватися", - наголосив президент.

Відомо, що Україна та Індія погодили:

  • Меморандум про взаєморозуміння між Кабінетом міністрів України та урядом Республіки Індія щодо індійської гуманітарної грантової допомоги для реалізації ефективності розвитку громад:
  • Угода між Кабінетом міністрів України та урядом Республіки Індія про співпрацю в галузі сільського господарства та харчової промисловості;
  • Програму культурного співробітництва на 2024-2028 роки;
  • Меморандум про взаєморозуміння між державною службою України з лікарських засобів та контролю за наркотиками та Центральною інспекцією з контролю за стандартами лікарських засобів МОЗ Індії.

Візит Моді до Києва

23 серпня, прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді приїхав до Києва. Цей візит глави індійського уряду до України став першим в історії двосторонніх відносин.

Моді у Києві зустрівся з індійською спільнотою, вшанував пам'ять українських дітей, які загинули внаслідок російського вторгнення. Також прем'єр Індії зустрівся з президентом Володимир Зеленським.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна та Індія погодили чотири документи про співпрацю, - Зеленський 5.00 5 2
Політика / Україна
25.08.2024 1762
Еще материалы раздела «Україна»