НОВИНИ ДНЯ: Частину областей накриє спека +36 градусів: де температура різко зросте  Росіяни не сприймають Україну як незалежну державу: у цьому переконані 76% опитаних українців  Плавання, легка атлетика і волейбол: повний список учасників Паралімпіади-2024 від України  В Україні у неділю без опадів, удень до +37°  Україна та Індія погодили чотири документи про співпрацю, - Зеленський  Заплутана система командування та логістичні проблеми: чому Росія не перекидає війська на Курщину  У Зеленського пояснили, чому візит Моді до Києва має велике значеннявсі новини дня
Політика
Україна
25.08.2024 141

Шмигаль попросить, щоб ТЦК не знімали водіїв автобусів з рейсів

Ситуація із зняттям водіїв рейсових автобусів представниками ТЦК неприпустима і не повинна повторюватися.

dscf8971_38c2ad3cd0f531015189bf0baf387ebf_650x410_25.08.24

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, пише РБК-Україна з посиланням на трансляцію засідання Ради, яку вів депутат Олексій Гончаренко на Youtube. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Коли знімають ТЦК водіїв із бусів. Теж неприпустима ситуація, коли їде просто рейсовий автобус і водія забирають", - сказав він на годині запитань до уряду.

Шмигаль зазначив, що це питання до Міністерства оборони.

"Я попрошу Міноборони попрацювати з ТЦК, щоб такі речі не повторювалися", - заявив прем’єр.

Нагадаємо, транспортні компанії в Україні постійно скаржаться на те, що їхніх водіїв призовного віку забирають представники ТЦК. Інколи це стосується водіїв автобусів. Зокрема, про такий випадок в Тернопільській області повідомлялося в червні. Тоді водія зняли з рейсу для оновлення облікових даних.

Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) - орган військового управління України, що веде військовий облік та здійснює мобілізацію населення.

ТЦК утворюються, ліквідуються, реорганізовуються Міністерством оборони України. Безпосереднє керівництво ТЦК і контроль за їх діяльністю здійснюють відповідні оперативні командування, а загальне - Командування Сухопутних військ Збройних сил України, яке узгоджує основні питання діяльності ТЦК з відповідними структурними підрозділами Генерального штабу Збройних сил та Міноборони.

Оценка материала:

5.00 / 1
Шмигаль попросить, щоб ТЦК не знімали водіїв автобусів з рейсів 5.00 5 1
Політика / Україна
25.08.2024 141
Еще материалы раздела «Україна»