НОВИНИ ДНЯ: Спека до +37℃: синоптики дали прогноз на неділю та початок тижня  У Києві ростуть ціни на оренду квартир. В яких районах житло найдорожче  Україна зацікавлена у створені разом з Литвою виробництв для ЗСУ, - Шмигаль  Диктатор Путін втрачає контроль: політолог оцінив наслідки Курської операції для режиму  Частину областей накриє спека +36 градусів: де температура різко зросте  Росіяни не сприймають Україну як незалежну державу: у цьому переконані 76% опитаних українців  Плавання, легка атлетика і волейбол: повний список учасників Паралімпіади-2024 від Українивсі новини дня
Політика
Росія
25.08.2024 1027

Ставлення росіян до Путіна різко погіршилося після операції ЗСУ на Курщині – NYT

Особливо ставлення до влади погіршилося в російських регіонах.

f8199635173e4f5361e96076f7cd3b2b_25.08.24

Ставлення жителів Росії до диктатора Путіна погіршилося після того, яка ЗСУ почали операцію в Курській області. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це пише видання The New York Times, посилаючись на дослідження компанії FilterLabs AI.

Спеціалісти проаналізували коментарі росіян у соцмережах та на інших платформах і дійшли висновку, що операція ЗСУ в Курській області стала провалом для російської влади.

Згідно з аналізом, позитивне ставлення до диктатора Путіна стало знижуватися ще торік, колі лідер "вагнерівців" Євген Пригожин влаштував військовий заколот. Але після початку операції ЗСУ в Курській області настрої різко погіршилися для російської влади.

"Реакція Путіна на вторгнення була розцінена в найкращому разі як неадекватна, а в гіршому – як образлива", – заявив генеральний директор FilterLabs Джонатан Тойбнер.

Позитивне ставлення до Путіна зберігається в Москві, де влада жорстко контролює ЗМІ та суспільні дискусії. Та навіть у столиці РФ думка про Путіна погіршилася, хоча й не так різко, як в інших регіонах. Особливо сильно розчарування посилюється в російських регіонах.

Видання пише, що ще рано оцінювати, чи завдасть операція ЗСУ в Курській області довготривалого удару по рейтингу Путіна, оскільки його авторитет стрімко зріс після того, як заколот Пригожина припинився.

Водночас Кремль постійно втрачає популярність, що може стати проблемою для продовження війни проти України. Зокрема, найбільше настрої серед населення погіршилися в тих регіонах, які є основою для набору людей до армії, а стратегія Кремля у сфері вербування залежить від здатності керувати сприйняттям війни.

"Якщо престиж і популярність Путіна впадуть у цих ключових регіонах (особливо якщо росіяни відчують, що війна йде погано), Кремлю буде складніше поповнювати свої військові лави", – йдеться в аналізі FilterLabs.

Національні ЗМІ все ще подають новини так, як цього хоче Кремль, але на регіональному рівні видання не схильні "прикрашати" реальність.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Путін уже зовсім скоро буде змушений оголосити "таємну" мобілізацію.

Крім того, ми також інформували, що Путін відчайдушно шукає визнання після серйозного удару від Курської операції.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ставлення росіян до Путіна різко погіршилося після операції ЗСУ на Курщині – NYT 5.00 5 1
Політика / Росія
25.08.2024 1027
Еще материалы раздела «Росія»