НОВИНИ ДНЯ: Спека до +37℃: синоптики дали прогноз на неділю та початок тижня  У Києві ростуть ціни на оренду квартир. В яких районах житло найдорожче  Україна зацікавлена у створені разом з Литвою виробництв для ЗСУ, - Шмигаль  Диктатор Путін втрачає контроль: політолог оцінив наслідки Курської операції для режиму  Частину областей накриє спека +36 градусів: де температура різко зросте  Росіяни не сприймають Україну як незалежну державу: у цьому переконані 76% опитаних українців  Плавання, легка атлетика і волейбол: повний список учасників Паралімпіади-2024 від Українивсі новини дня
Політика
Європа
25.08.2024 318

Лукашенко посилює співпрацю з Китаєм слідом за Путіним: у Мінську пройшла зустріч

До Мінська після Москви завітав прем'єр-міністр Китаю Лі Цян. Після зустрічі з прем'єр-міністром Білорусі Романом Головченком сторони зробили заяву про посилення співпраці в низці секторів, включаючи торгівлю, безпеку, енергетику та фінанси.

_gettyimages_1242076741_8a96b7e433fab836c3a91c9a3cb2e729_650x410_25.08.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Reuters. Про це повідомляють Контракти.UA.

В заяві йдеться, що Китай і Білорусь також зміцнять співпрацю в промислових ланцюгах поставок і продовжуватимуть посилювати спрощення торгівлі, щоб зменшити витрати для обох сторін.

Білорусь також має намір поглибити співпрацю з Великою затокою Гуандун-Гонконг-Макао, мегаполісом, який охоплює дев'ять міст, включаючи Гуанчжоу, Шеньчжень і Чжухай, йдеться в заяві, опублікованій МЗС Китаю.

За даними China Daily, Білорусь була однією з перших країн, які відгукнулися на ініціативу Китаю «Один пояс, один шлях», і під час свого візиту до Мінська Лі сказав, що китайсько-білоруські відносини залишаються жвавими протягом останніх 32 років, незважаючи на зміну міжнародного ландшафту.

За даними китайського видання, КНР є другим за величиною торговим партнером Білорусі та її найбільшим торговим партнером в Азії. Торік двостороння торгівля перевищила 8,4 мільярда доларів.

Лі прибув до Білорусі в четвер після завершення свого першого візиту до Росії в якості прем'єр-міністра Китаю.

Нагадаємо, у липні японське агентство Nikkei повідомляло, що китайські компанії експортують високоточні деталі, які використовуються у російській зброї, білоруському оборонному підряднику навіть після того, як він потрапив під санкції через війну проти України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Лукашенко посилює співпрацю з Китаєм слідом за Путіним: у Мінську пройшла зустріч 5.00 5 1
Політика / Європа
25.08.2024 318
Еще материалы раздела «Європа»