НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати смачний і поживний сендвіч на сніданок: рецепт з Instagram  Що відбувається на ринку нерухомості і чого чекати далі: оцінки та прогноз девелоперів  Без води та опалення: у ЄС прогнозують Україні складну зиму  США не забороняють Україні використовувати зброю для ударів по РФ — Пентагон  Як приготувати хрумкий лаваш з куркою: рецепт з TikTok  Cпека ще мучитиме українців: прогноз погоди до кінця літа  Курська операція є початком нової стратегії України – екскерівник зовнішньої розвідкивсі новини дня
Політика
Україна
25.08.2024 194

Курська операція є початком нової стратегії України – екскерівник зовнішньої розвідки

Нова стратегія може дати перспективу перемоги, але її необхідно продовжувати і поширювати.

8f3be76baf67216892b0bef476dbb70a_25.08.24

Росія нав'язує Україні стратегію довгострокової війни та ослаблення підтримки союзників, але командуванню ЗСУ запропонували альтернативні моделі асиметричних дій. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявив керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005–2010 роках, генерал армії Микола Маломуж в інтерв'ю OBOZ.UA.

Генерал наголосив, що це лише початок зміни стратегії ЗСУ.

"Це завдання ударів по території РФ, підготовка стратегічних ударів на окупованих територіях. Це справжнє мистецтво війни – малими засобами діяти ефективно проти ворога, що перевищує за чисельністю. Нарешті ми перейшли до цієї комплексної стратегії. Її початок – Курська операція", – зазначив Маломуж.

Генерал підкреслив, що стратегічні зміни на фронті відбудуться лише тоді, коли операція продовжиться у Брянській та Бєлгородській областях. Водночас необхідні стратегічні удари по об'єктах противника на окупованих українських територіях.

На думку Маломужа, це може дати перспективу перемоги, але необхідно продовжувати діяти масштабно, нестандартно та неочікувано.

Нагадаємо, за оцінками аналітиків, ворог стягує до Курщини сили з менш критичних ділянок лінії фронту, таких як захід Запорізької та Херсонської областей.

Оценка материала:

5.00 / 2
Курська операція є початком нової стратегії України – екскерівник зовнішньої розвідки 5.00 5 2
Політика / Україна
25.08.2024 194
Еще материалы раздела «Україна»