НОВИНИ ДНЯ: Спека до +37℃: синоптики дали прогноз на неділю та початок тижня  У Києві ростуть ціни на оренду квартир. В яких районах житло найдорожче  Україна зацікавлена у створені разом з Литвою виробництв для ЗСУ, - Шмигаль  Диктатор Путін втрачає контроль: політолог оцінив наслідки Курської операції для режиму  Частину областей накриє спека +36 градусів: де температура різко зросте  Росіяни не сприймають Україну як незалежну державу: у цьому переконані 76% опитаних українців  Плавання, легка атлетика і волейбол: повний список учасників Паралімпіади-2024 від Українивсі новини дня
Політика
Європа
25.08.2024 87

Дуда пожартував, що проситиме Україну не добивати відступаючу армію РФ. Зеленський відповів

Під час візиту до Києва на честь Дня незалежності України, президент Польщі Анджей Дуда пожартував, що проситиме українського президента Володимира Зеленського не добивати російських солдатів, які будуть втікати з української землі.

dscf2038_c6a2495730fddcf675d9e97a53d05821_650x410_25.08.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на власного кореспондента. Про це повідомляють Контракти.UA.

Дуда підкреслив, що коли хтось нападає на когось, то він буде побитий і буде мати втрати. І той, хто не бере цього до уваги - нерозумний.

"Якщо російським військовим нарешті дозволять повернутися додому, і вони почнуть виходити з України, якщо буде так, що українське військо буде тоді атакувати, то я перший зателефоную президенту Зеленському і скажу: "Не бомбардуйте їх, вони ідуть геть". Я можу обіцяти це російським солдатам", - сказав Дуда.

Президент Зеленський відповів, що в момент цього дзвінка може бути "зайнято".

Що ще сказав Дуда про війну

Зазначимо, що під час виступу Анджей Дуда висловив сподівання, що війна Росії проти України незабаром закінчиться, і перемогу отримають "сили свободи".

"І хоча сьогодні Україна бореться з російським агресором, бореться не на життя, а на смерть за свою незалежність, я переконаний, що війна незабаром завершиться перемогою сил свободи над світом тиранії. Тоді з темряви війни, на руїнах і випалених територіях почне куватися новий світ", - сказав польский президент.

Крім того він нагадав, що Польща була першою у світі, хто офіційно визнав незалежність України у 1991 році.

Оценка материала:

5.00 / 1
Дуда пожартував, що проситиме Україну не добивати відступаючу армію РФ. Зеленський відповів 5.00 5 1
Політика / Європа
25.08.2024 87
Еще материалы раздела «Європа»