НОВИНИ ДНЯ: Кабачкові човники з куркою та сиром: рецепт легкої вечері для літнього вечора  Обличчя Ісуса відтворили із зображення на Туринській плащаниці: який він має вигляд  Зеленський попросив партнерів прискорити допомогу: фронт воює снарядами, а не словами "скоро"  "Перед Путіним стоїть нелегке завдання": експертка НАТО про перспективи росіян на Курщині  Як приготувати смачний і поживний сендвіч на сніданок: рецепт з Instagram  Що відбувається на ринку нерухомості і чого чекати далі: оцінки та прогноз девелоперів  Без води та опалення: у ЄС прогнозують Україні складну зимувсі новини дня
Політика
Україна
25.08.2024 127

Україна вперше застосувала вітчизняну ракету-дрон "Паляниця", - Зеленський

Україна вперше застосувала нову ракету-дрон "Паляниця". Це зброя українського виробництва.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву президента Володимира Зеленського під час заходу до Дня незалежності. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Саме сьогодні відбулося перше і успішне бойове застосування нашої нової зброї. Абсолютно нового класу зброї - української ракети-дрона "Паляниці". Це новий наш метод відплати агресору", - сказав глава держави.

Зеленський наголосив, що ворога було уражено. Він подякував розробникам, виробникам та українським воїнам.

"Знаємо, що Росії буде дуже складно навіть вимовити, що саме прилетіло, складно протидіяти, але дуже легко зрозуміти, за що", - додав президент.

Виробництво зброї в Україні

Під час повномасштабного вторгнення Росії українські виробники посилили роботу. Темпи розробки та виробництва зброї в Україні значно збільшилися.

В Україні озброєння виробляють понад 500 державних і приватних компаній. Вони виробляють дрони, броньовану техніку, ракети, боєприпаси та інше озброєння.

Раніше у Міністерстві з питань стратегічних галузей та промисловості повідомляли, що Україна має можливості для виробництва понад 3 млн безпілотників різних типів щорічно.

Крім того, Україна посилила співпрацю з партнерами для виробництва зброї. На приклад, німецький оборонний концерн Rheinmetall створює разом з Україною цех з ремонту наданої техніки, а також спільне виробництво бойових броньованих машин Lynx.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна вперше застосувала вітчизняну ракету-дрон "Паляниця", - Зеленський 5.00 5 2
Політика / Україна
25.08.2024 127
Еще материалы раздела «Україна»