НОВИНИ ДНЯ: У Байдена прокоментували візит премʼєра Індії до України  В недрах Земли обнаружен невероятный "тайник" с алмазами: смогут ли люди до них добраться  Зеленський розповів, як операція в Курщині зупинила російську загрозу для Сум  Кабачкові човники з куркою та сиром: рецепт легкої вечері для літнього вечора  Обличчя Ісуса відтворили із зображення на Туринській плащаниці: який він має вигляд  Зеленський попросив партнерів прискорити допомогу: фронт воює снарядами, а не словами "скоро"  "Перед Путіним стоїть нелегке завдання": експертка НАТО про перспективи росіян на Курщинівсі новини дня
Політика
Європа
25.08.2024 70

Припинення операції ЗСУ у Курській області залежить від Путіна, - прем'єр Литви

Росія може припинити операцію України у Курській області. Для цього потрібно закінчити війну проти України.

1_69d4a2e2980088eb3ef6c9dfb2b87cf1_650x410_25.08.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву прем'єр-міністра Литви Інгріди Шимоніте на пресконференції з президентами України та Польщі. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Росія почала цю війну. Україна - захищається. Мене дивує, що іноді люди думають, що війна може йти лише на території України. Але це просто нечесно. Росія повинні нести ризики та відповідальність за те, що може статися на їхній території", - сказала вона.

Шимоніте наголосила, що світ спостерігає за тим, що відбувається в Курській області. Прем'єрка вважає, що диктатор Путін не хвилюється за своїх людей чи свої кордони, і це не дивує.

"Він не турбується про захист свого народу, бо цінність життя в Росії зовсім інакша, ніж цінність життя в наших державах. Відповідь проста. Росія може припинити всі ці операції, у Курську, будь-де. Вона може просто припинити війну і ми повернемось до мирного життя. Тому зупинка операції в Курську залежить від Путіна", - заявила глава уряду Литви.

Операція ЗСУ у Курській області

З 6 серпня триває Збройних сил України на території Курської області. Сили оборони просунулися на десятки кілометрів углиб оборони ворога у прикордонних районах.

Україна контролює міста Суджа, де знаходиться газовимірювальна станція, яка забезпечує транзит російського газу в Європу через територію України.

Також у Курській області була створена військова комендатура, її очолив український генерал Едуард Москальов.

Оценка материала:

5.00 / 1
Припинення операції ЗСУ у Курській області залежить від Путіна, - прем'єр Литви 5.00 5 1
Політика / Європа
25.08.2024 70
Еще материалы раздела «Європа»