НОВИНИ ДНЯ: Страх і сумніви Заходу. Чому Україні не дають "далекобійність" для ударів по Росії  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз   Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Якою погодою завершиться літо: прогноз на 31 серпня  Нідерланди не обмежують використання Україною винищувачів F-16, - командувач армії  Напередодні вихідних Київ розігріє до +32°  Спека в Україні не припиняється: де 30 серпня буде найгарячіше всі новини дня
Політика
Європа
26.08.2024 539

Литва передасть Україні понад 5 тисяч дронів до кінця осені, - прем'єр

До кінця осені Литва планує передати Україні понад 5 тисяч дронів у рамках військової допомоги.

Про це заявила прем'єр-міністра Литви Інгріда Шимоніте на пресконференції з президентами України та Польщі у Києві, пише РБК-Україна. Про це повідомляють Контракти.UA.

За її словами, новий пакет допомоги Україні від Литви прибуде найближчим часом. Він включатиме 10 систем ППО ближнього радіуса дії, антидронове та інше спорядження, а також боєприпаси.

"На додачу ми виділяємо 35 млн євро на закупівлю РЛС та обладнання для розмінування для України. До кінця осені ми сподіваємось надати понад 5 тисяч дронів литовського виробництва", - зазначила Шимоніте.

Також вона додала, що литовський уряд зобов'язався витрачати 0,25% ВВП на допомогу Україні щорічно.

"Мій уряд не лише забезпечить це, але й перевиконає цей план", - наголосила прем'єр Литви.

Допомога Україні від Литви

Нагадаємо, нещодавно Литва анонсувала "значний" пакет військової допомоги для України, до якого увійдуть, зокрема, системи ППО малої дальності, бронетранспортери та засоби боротьби з дронами.

Також у червні Литва передала Україні 14 бронетранспортерів M113 в рамках коаліції з розмінування.

А у квітні Литва передала бронетранспортери М577, засоби протиповітряної оборони, боєприпаси й іншу військову техніку та амуніцію.

Оценка материала:

5.00 / 1
Литва передасть Україні понад 5 тисяч дронів до кінця осені, - прем'єр 5.00 5 1
Політика / Європа
26.08.2024 539
Еще материалы раздела «Європа»