НОВИНИ ДНЯ: Страх і сумніви Заходу. Чому Україні не дають "далекобійність" для ударів по Росії  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз   Осінь в Україні розпочнеться зі спекотної погоди без опадів  Якою погодою завершиться літо: прогноз на 31 серпня  Нідерланди не обмежують використання Україною винищувачів F-16, - командувач армії  Напередодні вихідних Київ розігріє до +32°  Спека в Україні не припиняється: де 30 серпня буде найгарячіше всі новини дня
Політика
Україна
26.08.2024 4275

Як працює українська ракета-дрон "Паляниця": Зеленський розповів деталі

Нова розробка допоможе Україні у боротьбі з агресором, та не тільки.

2808570bfa417fa4497f52b608b0f5bc_26.08.24

Українська ракета-дрон "Паляниця" була розроблена за півтора року, і тепер її дальність охоплює кілька десятків російських військових аеропортів. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський.

"За два з половиною роки повномасштабної війни Росія випустила по Україні близько 10 тисяч ракет різних типів і більш ніж 33 тисячі КАБів. Зупинити атаки на наші міста можна ударами по носіях цього озброєння – російських літаках на військових аеродромах", - сказав він.

За його словами, ця зброя показала високу ефективність, і в найближчому майбутньому кількість таких ракет-дронів зростатиме, як це вже сталося з нашими далекобійними ударними дронами. Результати їхньої роботи українці спостерігають практично щодня.

Також Україна запустила грантову програму для приватних ракетних проєктів, інвестувала в державні конструкторські бюро та провела дерегуляцію.

"Паляниця" має турбореактивний двигун, запускається з наземної платформи, а її вартість значно нижча за аналоги.

Нагадаємо, Зеленський підписав закон про ратифікацію Римського статуту.  Римський статут — це міжнародний договір, що створив МКС і визначає злочини, які він розслідує: воєнні злочини, геноцид, злочини проти людяності та агресії. Україна зобов'язана ратифікувати його згідно з Угодою про асоціацію з ЄС. Ратифікація дозволить українцям отримати доступ до Цільового фонду МКС і захистити військових, не створюючи нових ризиків, оскільки Україна визнала юрисдикцію МКС у 2013 році

Оценка материала:

5.00 / 2
Як працює українська ракета-дрон "Паляниця": Зеленський розповів деталі 5.00 5 2
Політика / Україна
26.08.2024 4275
Еще материалы раздела «Україна»