НОВИНИ ДНЯ: Трамп вказав на того, хто допоможе закінчити війну між Росією та Україною  Синоптикиня повідомила про спеку +35 градусів і попередила, де пройдуть грозові дощі  Названо точну дату, коли в Києві нарешті похолоднішає  Спекотно, проте на півдні короткочасні дощі: прогноз погоди на 29 серпня  Що буде з погодою у Києві до кінця літа: прогноз Укргідрометцентру  27 серпня в Україну прийдуть довгоочікувані дощі: де буде мокро   Майже тропічні дощі та грози: якою буде погода в Україні 27 серпнявсі новини дня
Політика
Росія
26.08.2024 224

Чисельність групи "Вагнера" за останній рік скоротилася вдесятеро – британська розвідка

Порівняно з піковою чисельністю складу близько 50 тисяч осіб 2023 року "Вагнер" тепер зберігає близько 5 тисяч у своїх залишкових формуваннях у Білорусі та Африці.

2c21b7b55343ed720518ac7e9191b676_26.08.24

Чисельність гурту "Вагнера" за останній рік скоротилася вдесятеро. Залишки перебувають у Білорусі та в Африці. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у X (Twitter).

Як зазначається у зведенні, сьогодні перші роковини смерті кількох ключових лідерів групи "Вагнера", включаючи її власника Євгена Пригожина та засновника Дмитра Вагнера Уктіна, які загинули в авіакатастрофі, майже напевно через вибух на борту. З того часу група "Вагнера" ставала все більш роздробленою, і багато вижили високопоставлені діячі залишили групу.

Андрій "Сєдой" Трошев, колишній генеральний директор групи "Вагнера", приєднався до Міністерства оборони Росії, ймовірно, у складі ПВК "Редут" міноборони Росії, якій було доручено сформувати загони "добровольчого корпусу" для війни в Україні.

Олександр "Ратибор" Кузнєцов, колишній командир 1-го штурмового загону групи "Вагнера", приєднався до загону чеченського "спецназу" "Ахмат". Борис "Зомбі" Нижевенок, колишній командир 3-го штурмового загону "Вагнера" очолив у травні 2024 року підрозділ "Восток-V".

За даними британської розвідки, численні ветерани "Вагнера" пішли за цими та іншими колишніми лідерами "Вагнера", вийшовши з групи.

"Порівняно з піковою чисельністю складу близько 50 тисяч осіб 2023 року, "Вагнер" тепер, найімовіврніше, зберігає близько 5 тисяч осіб у своїх залишкових формуваннях у Білорусі та Африці", – зазначили у Міноборони Британії.

Нагадаємо, 23 серпня 2023 року стало відомо, що в РФ розбився літак з Євгеном Пригожиним на борту. Російські пропагадистські телеграм-канали тоді писали, що літак ватажка "Вагнера" збили російські засоби ППО.

Військові експерти розповіли про наслідки після смерті ватажка російських бойовиків.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чисельність групи "Вагнера" за останній рік скоротилася вдесятеро – британська розвідка 5.00 5 1
Політика / Росія
26.08.2024 224
Еще материалы раздела «Росія»