НОВИНИ ДНЯ: Синоптикиня повідомила про спеку +35 градусів і попередила, де пройдуть грозові дощі  Курська операція є пунктом плану перемоги України — Зеленський  Що додати до картопляного пюре замість молока, щоб було смачне та ніжне  Названо точну дату, коли в Києві нарешті похолоднішає  Зеленський про повернення українських чоловіків з-за кордону: я тільки за, але без примусу  Зеленський відповів, чи буде Росія присутня на другому Саміті миру  Спека наприкінці літа: у Києві три дні поспіль фіксують температурні рекордивсі новини дня
Політика
Європа
27.08.2024 1270

Білорусь стягує війська до кордону з Україною: у МЗС відреагували

Зокрема, присутні й найманці колишньої ПВК “Вагнер”.

bb93acf415b930824350a05a427ac502_27.08.24

Білорусь під виглядом навчань зосереджує значну кількість особового складу, озброєння та військової техніки в Гомельській області поблизу північних кордонів України. Проведення навчань в прикордонній смузі та безпосередній близькості до Чорнобильської АЕС створює загрози національній безпеці України та світовій безпеці загалом. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це заявили у МЗС України.

"Закликаємо посадових осіб Республіки Білорусь не робити трагічних для власної країни помилок під тиском Москви, а її збройні сили – припинити недружні дії та відвести війська від державного кордону України на відстань, що перевищує дальність ураження наявних у РБ систем вогню", – йдеться у повідомленні.

Також у відомстві наголосили, що Україна ніколи не робила та не збирається робити жодних недружніх дій проти білоруського народу.

"У разі порушення державного кордону України з боку Білорусі, наша держава вживе всіх необхідних заходів у порядку реалізації гарантованого Статутом ООН права на самооборону. При цьому всі скупчення військ, військові обʼєкти і шляхи постачання на території Білорусі будуть законними цілями для Збройних Сил України", – підсумували у МЗС.

Нагадаємо, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко цинічно привітав українців з Днем Незалежності та побажав "мирного неба".

Оценка материала:

5.00 / 2
Білорусь стягує війська до кордону з Україною: у МЗС відреагували 5.00 5 2
Політика / Європа
27.08.2024 1270
Еще материалы раздела «Європа»