НОВИНИ ДНЯ: Путін хоче "дипломатично" отримати 30% української території, - Зеленський  Військовий збір в Україні: як зміняться податки від 1 вересня  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз синоптикині  Як далеко ЗСУ просунулися в Курській області за тиждень: оцінка експерта  Курська операція не є окупацією: Зеленський назвав головну причину наступу на територію РФ  Удари по аеродрому "Саваслейка" дали результати: експерт оцінив, скільки МіГ-31К залишилось у РФ  Якою буде погода в останні дні літа: синоптик дав невтішний прогнозвсі новини дня
Кабінет директора
Вечірня горілка
27.08.2024 264

Зеленський: присутність ЗСУ у Курській області - спосіб компенсувати дефіцит далекобійності

Фізична присутність українських військ у Курській області - це спосіб компенсувати дефіцит далекобійності.

_portret__gettyimages_2156460288_a788b6964bdedc421fe47db46104b69d_650x410_27.08.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на вечірнє звернення президента України Володимира Зеленського. Про це повідомляють Контракти.UA.

Як розповів Зеленський, наразі ще триває ліквідація наслідків російського удару по Україні. Загалом окупанти запустили понад 120 ракет різних типів і більш ніж 100 "Шахедів".

Він зазначив, що райони запусків ракет по Україні - це, зокрема, був повітряний простір Курської, Бєлгородської областей, інших прикордонних регіонів Росії, також акваторія Чорного моря.

"Кожен такий удар знову й знову повертає всіх нас до завдання далекобійності. До необхідності дати нашим Силам оборони достатньо далекобійної зброї, яка може знищувати терористів саме там, звідки вони завдають ударів", - сказав президент.

За його словами, "це оптимальна антитерористична тактика, на яку має право і яку точно застосував би для свого захисту кожен з партнерів", від яких Україна очікує рішень щодо далекобійності.

"І фізична присутність наших сил у Курській області, наші активні дії зі знищення російської загрози на її ж території - це серед іншого спосіб компенсувати дефіцит далекобійності", - наголосив Зеленський.

Також глава держави розповів про сьогоднішню нараду з головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським. Обговорили відбиття сьогоднішнього ракетного удару та відповідь Росії, застосування F-16, а також операцію у Курські області.

"Щодо операції в Курській області - продовжуємо наші дії у визначених районах саме так, як Україні потрібно. За цю добу є більше нашого контролю, є й чергове поповнення обмінного фонду", - розповів президент.

Операція ЗСУ у Курській області

Нагадаємо, що вже три тижні в Курській області тривають бої. ЗСУ прорвали кордон та взяли під контроль вже майже сотню населених пунктів у російському регіоні.

Метою операції є захист від російських обстрілів жителів прикордонних регіонів України, а також створення буферної зони.

Як зазначив президент Володимир Зеленський, українські воїни у рамках операції у Курській області не лише відновлюють справедливість. Вони також досягають ефективних результатів.

Водночас Зеленський наголосив, що дії ЗСУ в Курській області є частиною великої військово-дипломатичної операції.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський: присутність ЗСУ у Курській області - спосіб компенсувати дефіцит далекобійності 5.00 5 2
Кабінет директора / Вечірня горілка
27.08.2024 264
Еще материалы раздела «Вечірня горілка»