НОВИНИ ДНЯ: Названо точну дату, коли в Києві нарешті похолоднішає  Зеленський про повернення українських чоловіків з-за кордону: я тільки за, але без примусу  Зеленський відповів, чи буде Росія присутня на другому Саміті миру  Спека наприкінці літа: у Києві три дні поспіль фіксують температурні рекорди  Ліквідація Кримського мосту: Зеленський прокоментував резонансну заяву ГУР  Є складнощі щодо повернення держзрадників до України, - Зеленський  Суперництво між ФСБ та Генштабом заважає діям РФ у Курській області, - генерал СШАвсі новини дня
Кабінет директора
Ранкова кава
28.08.2024 168

В Молдові пояснили, чому пропустили нардепа Дмитрука до країни

Депутат Верховної Ради Артем Дмитрук не заявляв, що є народним депутатом України, коли перетнув кордон із Молдовою. У країні його прийняли як звичайного громадянина, який покинув територію, де йде війна.

facebook_com__adrian_efros_479a48c431f1310685c22f70d13697d3_650x410_28.08.24

Про це пише РБК-Україна з посиланням на міністра внутрішніх справ Молдови Адріана Ефроса в коментарі "Радіо Свобода". Про це повідомляють Контракти.UA.

Відповідаючи на питання, як Дмитруку вдалося проїхати транзитом через Молдову, нелегально покинувши Україну, Ефрос зауважив, що існують міжнародні норми, які забезпечують вільне пересування громадян. Він підкреслив, що особливо це стосується громадян України, які приїжджають із зони конфлікту, з території, де йде війна.

"Відповідно до Женевської конвенції, ми зобов’язані надати їм безпечне місце. Він жодним чином не заявляв, що є членом українського парламенту. Він перетнув кордон як звичайний громадянин", - сказав глава молдовського МЗС.

Він додав, що молдовська сторона виконала свої зобов’язання: в’їзд нардепа задокументували, після чого він залишив країну через міжнародний аеропорт Кишинева.

"Це все, чим ми можемо поділитися з цього приводу", - підсумував міністр.

Втеча Дмитрука за кордон

25 серпня ЗМІ повідомили про втечу Дмитрука до Молдови. Пізніше Державне бюро розслідувань (ДБР) підтвердило цю інформацію, а Офіс генерального прокурора порушив справу. Перед цим нардепу оголосили підозру через напади на правоохоронця та військового.

Пізніше голова Верховної Ради Руслан Стефанчук зазначив, що в питанні позбавлення мандату народного депутата Артема Дмитрука, який на днях втік з України, Верховна Рада діятиме в межах, які передбачені Конституцією.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Молдові пояснили, чому пропустили нардепа Дмитрука до країни 5.00 5 1
Кабінет директора / Ранкова кава
28.08.2024 168
Еще материалы раздела «Ранкова кава»