НОВИНИ ДНЯ: Ліквідація Кримського мосту: Зеленський прокоментував резонансну заяву ГУР  Є складнощі щодо повернення держзрадників до України, - Зеленський  Суперництво між ФСБ та Генштабом заважає діям РФ у Курській області, - генерал США  Спекотно, проте на півдні короткочасні дощі: прогноз погоди на 29 серпня  Путін хоче "дипломатично" отримати 30% української території, - Зеленський  Військовий збір в Україні: як зміняться податки від 1 вересня  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз синоптикинівсі новини дня
Політика
Україна
28.08.2024 491

Уряд запроваджує принцип "воюй або працюй": що це означає

В Україні розглядають ряд заходів для боротьби з зарплатами в "конвертах" та ухиленням від податків.

c0c19f0b54a660ae9bfdf158cbe83f3d_28.08.24

Уряд планує вжити ряд заходів для боротьби з зарплатами «в конвертах» та ухиленням від податків. Однією з ініціатив є впровадження принципу "воюй або працюй", щоб забезпечити сплату податків. Пише ТСН. Про це повідомляють Контракти.UA.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на брифінгу.

Він розповів, що війна в Україні призвела до втрати 3,5 мільйона робочих місць і зменшення ВВП на 30% у 2022 році. Щоб підтримувати військових, необхідно мати щонайменше 10 мільйонів робочих місць, але наразі їх менше ніж 8 мільйонів. Шмигаль підкреслив, що багато професій працюють в «тіні» і не сплачують податки, що є критично важливим для економіки.

"Принцип “воюй або працюй“ — не новий. Його озвучував президент, Ми всі з цим принципом згодні. У державі, яка бореться за своє виживання, не може бути людей, які стоять осторонь. Люди мають або воювати, або робити все, щоб забезпечити тих, хто воює", — сказав прем'єр-міністр.

Він зазначив, що для вирішення проблеми планується ряд кроків, зокрема заходи з детінізації економіки та повернення українців з-за кордону, щоб вони могли працювати та сплачувати податки в Україні.

Нагадаємо, згідно з новими нормами, повістки тепер вручатимуть не лише особисто, але й через рекомендовані листи з описом вмісту.

Оценка материала:

4.33 / 3
Уряд запроваджує принцип "воюй або працюй": що це означає 4.33 5 3
Політика / Україна
28.08.2024 491
Еще материалы раздела «Україна»