НОВИНИ ДНЯ: Ліквідація Кримського мосту: Зеленський прокоментував резонансну заяву ГУР  Є складнощі щодо повернення держзрадників до України, - Зеленський  Суперництво між ФСБ та Генштабом заважає діям РФ у Курській області, - генерал США  Спекотно, проте на півдні короткочасні дощі: прогноз погоди на 29 серпня  Путін хоче "дипломатично" отримати 30% української території, - Зеленський  Військовий збір в Україні: як зміняться податки від 1 вересня  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз синоптикинівсі новини дня
Політика
Україна
28.08.2024 272

РФ вперше атакувала касетними боєприпасами розподільні підстанції України, - Шмигаль

Росія вперше атакувала касетними боєприпасами розподільні підстанції України.

Про це заявив премʼєр-міністр України Денис Шмигаль, пише РБК-Україна з посиланням на трансляцію форуму "Україна 2024. Незалежність". Про це повідомляють Контракти.UA.

"Вчора, до речі, відбулись перші атаки ракетами з касетними боєприпасами, якими атакували наші розподільні підстанції, це були десятки ракет", - заявив він.

За його словами, втрати обладнання виявилися мінімальними, попри численні удари.

"Ми з десятки ударів вчора втратили дуже невелику кількість нашого обладнання", - додав Шмигаль.

Масована атака на Україну 26 серпня

26 серпня вранці в кількох регіонах України пролунали вибухи, що стали результатом чергового масованого удару з боку Росії. Ворог застосував як ракети, так і дрони, знову намагаючись завдати шкоди енергетичним об'єктам країни.

Всього ворог запустив по Україні 127 ракет і 109 безпілотників, але протиповітряна оборона України змогла збити загалом 201 повітряну ціль. Міністр оборони Рустем Умєров заявив, що Україна готує відповідь на ці масовані обстріли.

Частина об'єктів була пошкоджена, що призвело до обмежень в електропостачанні для споживачів. Деталі атаки - в матеріалі РБК-Україна.

Крім того, експерт з авіації Костянтин Криволап зазначив у коментарі YouTube-каналу РБК-Україна, що вчорашня атака Росії по Україні мала свою особливість.

Оценка материала:

5.00 / 1
РФ вперше атакувала касетними боєприпасами розподільні підстанції України, - Шмигаль 5.00 5 1
Політика / Україна
28.08.2024 272
Еще материалы раздела «Україна»