НОВИНИ ДНЯ: Ліквідація Кримського мосту: Зеленський прокоментував резонансну заяву ГУР  Є складнощі щодо повернення держзрадників до України, - Зеленський  Суперництво між ФСБ та Генштабом заважає діям РФ у Курській області, - генерал США  Спекотно, проте на півдні короткочасні дощі: прогноз погоди на 29 серпня  Путін хоче "дипломатично" отримати 30% української території, - Зеленський  Військовий збір в Україні: як зміняться податки від 1 вересня  Коли до України прийде осіннє похолодання: прогноз синоптикинівсі новини дня
Політика
Україна
28.08.2024 845

Зеленський назвав три цілі, яких Україна досягла завдяки Курській операції

Завдяки операції в Курській області Україна відвела загрозу окупації частини Харківської, Сумської та Чернігівської області.

dscf3211__1__7e519a64ff2f9c0115aa7fd9df5fd3ae_650x410_28.08.24

Про це заявив президент Володимир Зеленський, пише РБК-Україна з посиланням на його прес-конференцію. Про це повідомляють Контракти.UA.

"Дуже вузьке коло людей знало про цю операцію", - сказав він та зазначив, що це дуже добре.

За його словами, це забезпечило операції успіх.

"Безумовно є цілі, які я можу сказати. І безумовно є цілі, про які я не можу сказати. Курська операція кілька речей принесла. Передусім, окупація Харківщини зупинена. Ми мали інформацію про створення буферної зони на Харківщині, а потім на півночі, не знали конкретики, але розуміли, що Сумщина, Чернігівщина можуть бути в планах", - розповів Зеленський.

Президент повідомив, що про наміри росіян повідомляли розвідки України та країн Заходу.

"Курська операція вирішила питання не окупації Сумщини і не окупації Чернігівщини. Мало того, розбила чималу кількість військ… розбила серйозне угрупування", - сказав він.

Нагадаємо, ЗСУ почали операцію в Курській області 6 серпня. Як повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, станом на сьогодні взято під контроль 1300 квадратних кілометрів та 100 населених пунктів. У полон взяли близько 600 російських військових.

Сирський також повідомив, операція ЗСУ в Курській області призвела до того, що Москва зняла з фронту в Україні близько 30 тисяч військових та перекинула її на цей напрямок.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський назвав три цілі, яких Україна досягла завдяки Курській операції 5.00 5 2
Політика / Україна
28.08.2024 845
Еще материалы раздела «Україна»