НОВИНИ ДНЯ: Удари по аеродрому "Саваслейка" дали результати: експерт оцінив, скільки МіГ-31К залишилось у РФ  Якою буде погода в останні дні літа: синоптик дав невтішний прогноз  Що буде з погодою у Києві до кінця літа: прогноз Укргідрометцентру  27 серпня в Україну прийдуть довгоочікувані дощі: де буде мокро   Майже тропічні дощі та грози: якою буде погода в Україні 27 серпня  Тиждень в Україні почнеться зі спеки, місцями до +36°  Cпека ще мучитиме українців: прогноз погоди до кінця літавсі новини дня
Кабінет директора
Вечірня горілка
28.08.2024 173

Завдяки Курській операції ЗСУ росіяни перекинули з України 30 тисяч військових, - Сирський

Операція ЗСУ в Курській області призвела до того, що Москва зняла з фронту в Україні близько 30 тисяч військових та перекинула її на цей напрямок.

_oleksandr______armyinform_com_ua_a4ddf19b936e33ad4c275c6d76923683_650x410_28.08.24

Про це сказав головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пише РБК-Україна з посиланням на його заяву під час Форуму "Україна 2024. Незалежність". Про це повідомляють Контракти.UA.

"Курська операція відволікла значну кількість військовослужбовців. На даний момент ми можемо констатувати, що близько 30 тисяч військовослужбовців вже перекинута на курський напрямок і ця цифра зростає", - сказав він.

За його словами, противник намагається знімати частини з інших напрямків, а на Покровському напрямку навпаки збільшує свої зусилля. "Наші воїни роблять все задля безпеки цивільного населення, щодня тривають жорсткі бої, це зона нашої особливої уваги", - сказав Сирський.

Головнокомандувач ЗСУ повідомив, що одним із завдань проведення наступальної операції на Курському напрямку якраз і було відволікання значних сил противника з інших напрямків. "В пергу чергу це стосується Покровського, Курахівського напрямів. Звичайно, ворог це розуміє, тому він зосереджує основні зусилля на Покровському напрямку, де сконцентровані найбільш боєздатні його частини", - сказав він.

Нагадаємо, ЗСУ почали операцію в Курській області 6 серпня. Станом на сьогодні взято під контроль 1300 квадратних кілометрів та 100 населених пунктів. У полон взяли близько 600 російських військових.

Водночас російські війська просуваюся під Часовим Яром, Торецьком, Покровськом і Донецьком.

Оценка материала:

5.00 / 2
Завдяки Курській операції ЗСУ росіяни перекинули з України 30 тисяч військових, - Сирський 5.00 5 2
Кабінет директора / Вечірня горілка
28.08.2024 173
Еще материалы раздела «Вечірня горілка»